Imagini spectaculoase de la antrenamentele pe zăpadă ale călugărilor shaolin de la cea mai mare şcoală de acest tip din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călugării Shaolin, renumiţi pentru maiestria lor în arte lor marţiale, Kung fu, au efectuat unul dintre exerciţii pe zăpadă, într-o mănăstirea Shaolin din China.

Într-un videoclip publicat recent de Agenţia nouă din China, călugării Shaolin execută un dans marţial tradiţional pe zăpadă. Călugării dau dovadă de precizie şi eleganţă în executarea figurilor, folosind totoodată diverse arme.

Această mănăstire Shaolin, situată în centrul Chinei, în oraşul Dengfeng, provincia Henan, pe muntele Song, este cea mai mare şcoală de acest tip din ţară.

 Anual, un milion de vizitatori trec porţile Templului Shaolin de lângă oraşul Dengfeng,  pentru a vedea locul unde trăiesc şi se antrenează călugării. 

Datorită templului şi shaolinilor săi, zeci de şcoli de arte marţiale s-au înfiinţat în Dengfeng ori în împrejurimile lui.

Plasat între două oraşe mari ale Chinei, Luoyang (7 milioane de locuitori) şi Zhengzhou (8,6 milioane de locuitori), oraşul Dengfeng s-a extins la poalele Munţilor Songshan, într-o regiune sacră, numită „Centrul Cerului şi al Pământului”. 

În această zonă istorică, religioasă şi culturală – leagănul civilizaţiei chineze -, budismul chan, taoismul şi confucianismul au lăsat moştenire de-a lungul veacurilor opt situri cu valoare de patrimoniu universal, între care se află  Mânăstirea (Templul) Shaolin şi Pădurea de Pagode din incinta ei.     

Opt antrenamente pe zi, meditaţia şi studiul religios intră în programul zilnic al oricărui elev din Templul Shaolin. Învăţarea celor peste 700 de serii de mişcări de bază din kung fu-ul shaolin este graduală şi cere perseverenţă. 

Maeştrii ştiu că mişcarea potrivită este aceea care se supune structurii naturale a corpului, deci combinaţia dintre elementele statice şi dinamice în realizarea acestor serii respectă principiile de bază ale medicinei chineze. Se asigură echilibrul dintre Yin şi Yang, dintre forţă şi fineţe, dintre corp şi spirit, un rol fundamental avându-l energia, Qi. Artele marţiale practicate de călugării shaolin, cu sau fără arme, au fost dintotdeauna axate pe apărare, nu pe atac, şi de aceea s-au bazat pe mişcări suple, rapide, puternice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite