Asia

articolul anterior articolul urmator

India: Femei musulmane cunoscute publicului au fost scoase „la vânzare” pe o aplicaţie

19
10 Jul 2021 15:51:46
Autor: George-Andrei Cristescu
Hana Khan, una dintre victime FOTO BBC
Hana Khan, una dintre victime FOTO BBC

Zeci de femei musulmane din India s-au trezit recent că sunt scoase la vânzare prin intermediul aplicaţiei „Sulli Deals”. Pe listă, descoperită duminică, se aflau femei cunoscute, printre care jurnaliste, activiste şi cercetătoare, relatează BBC News.

Hana Khan, fostă producătoare media şi una dintre victimele incidentului, a declarat pentru BBC că a fost alertată de o prietenă care i-a trimis un link pe Twitter. Link-ul a dus-o spre aplicaţia „Sulli Deals”, unde se aflau profiluri false cu fotografiile publice ale mai multor femei descrise ca fiin „afacerea zilei”.

„Am numărat 83 de nume, s-ar putea să fi fost mai multe. Mi-au luat fotografia de profil de pe Twitter şi mi-au folosit numele. Aplicaţia era activă de 20 de zile şi nici măcar nu aveam habar. Mi-au trecut fiori pe şira spinării când am văzut”, a mărturisit Hana Khan.

Aplicaţia pretindea că le oferă utilizatorilor ocazia de a cumpăra o „Sulli”, un termen peiorativ folosit pentru femeile musulmane de către trollii hinduşi de extremă-dreapta. Nu există o licitaţie efectivă, scopul aplicaţiei fiind exclusiv cel de a umili femeile respective, notează BBC.

Khan spune că aceste acţiuni sunt menite să o determine să tacă. „Sunt o femeie musulmană care are vizibilitate şi care se face auzită. Şi ei vor să ne reducă la tăcere”, a spus ea, precizând că îşi va căuta dreptatea în justiţie.

GitHub, platforma web care găzduia aplicaţia respectivă, a dat curs plângerilor şi a dispus închiderea imediată a acesteia.

Câteva dintre victime şi-au suspendat conturile de pe reţelele sociale de teamă că vor fi hărţuite ca urmare a acestui incident.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Pravalit
10.07.2021, 16:00:02

Iulia Vantur ce zei venereaza in afara de Valorile Europene evident .

0 (4 voturi)
Tomescu Tom
10.07.2021, 16:10:57

Pravalit Te " prăvălește " grija .. ???? :)))

-8 (10 voturi)
Ludwig
10.07.2021, 16:17:52

Sa vezi ce o sa fie biciute in public ca nu au avut voalul pe cap si fata... Iuia Vantur in loc sa ia un etnic din Ferentari sau Rahova ce a venit aici acum 800 de ani, a preferat unul cu pedigree direct din Calcuta...

+5 (5 voturi)
mihai radu
10.07.2021, 16:21:45

În India incidentele între hinduși,musulmani și creștini sunt frecvente și foarte sângeroase,acesta poate fi catalogat ca moderat dacă se raportează la zecile de incidente anuale,soldate cu incendieri de moschei,biserici și temple sau morți și răniți !

-2 (6 voturi)
inuendo
10.07.2021, 16:41:34

Oriental snatch.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările