Asia

articolul anterior articolul urmator

India a ridicat parţial restricţia de export în cazul unui medicament considerat de Trump drept „un dar din cer” împotriva coronavirusului

2
7 Apr 2020 19:09:33
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO 123RF
FOTO 123RF

India a ridicat parţial interdicţia impusă exportului de hidroxiclorochină, un tratament antimalarie potenţial promiţător în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, după ce preşedintele american Donald Trump, care vede în acest medicament „un dar din cer”, a ameninţat cu „represalii”.

India, un mare producător de medicamente, anunţase sâmbătă că, pentru a-şi asigura necesarul naţional, interzice exportul de hidroxiclorochină, un derivat al clorchinei prescrise de mai multe decenii împotriva paludismului, relatează Agerpres în pagina electronică, citând AFP şi DPA.

Marţi, Ministerul de Externe de la New Delhi a anunţat reluarea exporturilor de hidroxiclorochină şi de paracetamol, „în cantitate adecvată către toate ţările vecine care depind de capacităţile de producţie” ale Indiei.

„Vom furniza, de asemenea, aceste medicamente esenţiale anumitor state afectate în mod deosebit de pandemie”, a subliniat un purtător de cuvânt al diplomaţiei indiene.

Revenirea asupra interdicţiei survine în urma unei conversaţii telefonice în weekend între premierul Narendra Modi şi Donald Trump.

„Dacă nu-l autorizează la export, pot să existe represalii, de ce n-ar exista?”, a declarat Trump după discuţia purtată cu Modi.

În contextul unor temerii de penurii de medicamente la nivel global, India a ridicat luni seară şi restricţiile de export pentru alte 14 medicamente - inclusiv antibiotice - şi vitamine.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tucker Amanda
7.04.2020, 19:28:47

Comentariu considerat abuziv.

Lozano Natalie
8.04.2020, 00:42:36

Comentariu considerat abuziv.