Asia

articolul anterior articolul urmator

Indonezia pune capăt „testelor de virginitate” pentru femeile care vor să intre în armată

6
6 Aug 2021 05:34:29
Autor: Emanuel Neuman
Femei din forţele aeriene ale Indoneziei în timpul unei parade FOTO AFP/Getty Images
Femei din forţele aeriene ale Indoneziei în timpul unei parade FOTO AFP/Getty Images

Şeful armatei indoneziene a anunţat sfârşitul aşa-numitului „test de virginitate”, necesar până acum pentru recrutarea femeilor indoneziene în cadrul forţelor militare ale ţării.

Procedura, frecvent criticată de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului, presupune verificarea de către medici a existenţei himenului ca primă etapă a procesului de recrutare în armată. Dacă o femeie nu este declarată virgină în urma testului, aceasta nu va fi acceptată în forţele militare.

Şeful armatei indoneziene, generalul Andika Perkasa, a anunţat într-o teleconferinţă cu principali comandaţi militari ai Indoneziei că testul, practic de multe decenii, nu va mai fi utilizat, iar femeile vor fi recrutate în acelaşi mod ca bărbaţii în armată.

„Există lucruri care nu sunt relevante (n. red. - în procesul de recrutare), iar noi nu mai putem face acele examinări. Trebuie să examinăm femeile la fel cum procedăm cu recruţii de sex masculin”, a declarat Perkasa.

Human Rights Watch spune că schimbările la care Perkasa a făcut referire, fără a le numi direct, se referă lă „testele de virginitate abuzive, neştiinţifice şi discriminatorii pe care toate ramurile forţelor militare indoneziene le-au practicat timp de decenii în cazul femeilor”.

Este de aşteptat ca forţele navale şi aeriene ale Indoneziei să urmează decizia şefului forţelor terestre. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Pontus Euxinus
6.08.2021, 05:43:10

"Dacă o femeie nu este declarată virgină în urma testului, aceasta nu va fi acceptată în forţele militare" ---------------------------------------- s-au saturat aia sa le tot dezvirgineze ei, acum le vor deja "folosite" :)

-8 (12 voturi)
Dragan Mircea
6.08.2021, 08:34:22

Adica acum primesc si penale.

-26 (26 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
6.08.2021, 08:39:28

Ce feerie sa privesti orthodoxii discutand despre femei... https://adevarul.ro/locale/constanta/cum-cazut-pacat-adam-eva-Ips-teodosie-femeile-mai-curioase-video-1_605f040b5163ec42715745b3/index.html

+24 (28 voturi)
marinescu nick
6.08.2021, 08:24:24

Ca mai toti musulmanii,bigoti si idioti....ce credeau,ca daca sunt virgine,lupta mai cu spor? Pe ele nu le asteapta 77 de handralai stripperi in ceruri,totusi. Asa cum musulmanii ne considera pe noi crestinii necredinciosi pt ca nu vrem sa credem in allah,asa si eu ii consider idioti pt ceea ce aleg sa faca. Suntem chit,nu?

+4 (4 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
6.08.2021, 08:41:44

Religia otraveste totul...

+26 (26 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările