Asia

articolul anterior articolul urmator

Kim Jong-un, încântat de noul său „lansator de rachete multiplu la scară largă”

7
25 Aug 2019 08:28:10
Autor: Afrodita Cicovschi

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a supervizat sâmbătă testarea unui ''lansator de rachete multiplu la scară largă'', a informat duminică agenţia de presă nord-coreeană ACT, relatează AFP.

După test, Kim a declarat că acest sistem ''nou dezvoltat'' este ''o mare armă'' şi ş-a exprimat ''marea sa apreciere'' faţă de oamenii de ştiinţă care au proiectat-o şi construit-o, a indicat ACTC, citat de Agerpres.
 
Statul major interarme din Coreea de Sud a descris sâmbătă acest test nord-coreean ca şi pe cel cu două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.
 
''Testul a arătat că toate detaliile tactice şi tehnologice ale sistemului au îndeplinit corect standardele care au fost stabilite'', potrivit ACTC.
 
Coreea de Nord trebuie să continue să consolideze dezvoltarea armelor ''pentru a combate cu hotărâre ameninţările militare şi presiunea crescândă din partea forţelor ostile'', a declarat Kim citat de ACTC.
 
Testul de sâmbătă a fost cel mai recent dintr-o serie de teste cu rachete cu rază scurtă de acţiune efectuate în august de Coreea de Nord pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de manevrele militare comune efectuate de forţele sud-coreene şi americane. Aceste manevre s-au încheiat recent.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

gyll
25.08.2019, 09:09:42

Îi lipsește babuinului un "lansator" multiplu infip undeva și detonat.

-1 (1 vot)
Maleficio Decenu
25.08.2019, 10:05:41

Adevărat că coreenii mișună în țara lor, 24 de milioane de locuitori înghesuiți pe o suprafață cât Ungaria,asta da declin demografic e clar că sunt mult mai sensibili la capriciile naturale,trag și ei foame ca lumea,accesul la bezna comunistă se face cu lumânări,cred că producția de antene clandestine e în plină floare dar au cu siguranța stații de brujaj foarte puternice.Cât timp e armistițiul valabil,nici un tratat de pace semnat,”Sabia lui Damokles” amenință ambele Coreei.

-2 (2 voturi)
Mihai Popescu
25.08.2019, 13:45:32

Bre nea Kim, vine Trump si America care baga libertatea si democratiia si pacea in toata lumea si te va bombarda vreo 3 zile si iti va baga democratia americana in tara. Atunci va fi f.f. bine pt. toti, mai ales pt. Trump.

-1 (1 vot)
Senza Nome
25.08.2019, 16:21:40

Poate ii explodeaza o racheta la o lansare si scapam de porcul asta comunist!

Index 4.2
25.08.2019, 17:50:51

Se pare ca talentul de negociator inascut al lui Trump da roade, piticul atomic Kim dezvoltand noi arme, lansand noi rachete( luna trecuta) , si aparand pacea in Peninsula si in Asia!

Vezi toate comentariile (7)