Asia

articolul anterior articolul urmator

Lideri americani de business au primit interdicţie de a intra în Macao

2
8 Dec 2019 14:28:57
Autor: Ştefana Radu
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Directorului şi preşedintelui Camerei Americane de Comerţ  din Hong Kong li s-a refuzat accesul în oraşul învecinat Macao, după ce au fost reţinuţi de oficiali de la imigraţie, informează The Guardian.

Directorul Robert Grieves şi preşedinta Tara Joseph călătoreau spre fosta colonie portugheză pentru balul anual al Camerei, din Macao, de sâmbătă. Ei au spus că autorităţile nu le-au expus motivul pentru care le-a fost refuzat accesul.

„Sperăm că aceasta este doar o exagerare referitoare la evenimentele actuale şi că businessul internaţional poate merge înainte în mod constructiv”, au precizat ei într-un comunicat.

Celor doi li s-a cerut că semneze o declaraţie spunând că „au fost de acord în mod voluntar să nu încerce să intre în Macao”.

Joseph a declarat pentru Reuters că a fost contrariată  de motivul pentru care nu i s-a permis accesul în Macao, pentru a participa la evenimentul anual, la care participă şi consulul general american la Hong Kong şi Macao, Hanscom Smith.
„Nu am nicio idee. Am fost destul de surprinsă. Nu au fost nepoliticoşi. Nu a existat impoliteţe sau bruscare”, a precizat ea.

În luna noiembrie, Donald Trump a promulgat o rezoluţie care susţine protestatarii pro-democraţie din Hong Kong, în ciuda obiecţiilor furibunde venite de le Beijing.

Fosta colonie britanică a fost zguduită de şase luni de proteste antiguvernamentale deseori violente, care au aruncat oraşul într-o criză politică şi au reprezentat cea mai mare provocare populară pentru preşedintele chinez Xi Jingping, de cât a preluat puterea.

Beijingul a condamnat revoltele şi a dat vina pe guvernele străine, inclusiv pe SUA şi Marea Britanie, pentru ingerinţele în problemele interne ale ţării.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Smeritu Pahomie
8.12.2019, 16:34:43

Normal....acum cand China si USA sunt pe picior de razboi.....

+1 (1 vot)
Index 4.2
8.12.2019, 18:53:08

America lui Donald Mincinosu ia cate un sut in ......dos pe unde apuca! Ce rusine pentru USA cu un presedinte depasit de situatie, mincinos si meschin!

+1 (1 vot)
Modifică Setările