Asia

articolul anterior articolul urmator

Mama tinerei violate în India cere spânzurarea agresorilor

0
14 Jan 2013 16:08:01
Autor: Bianca Andrieş
Evenimentul care a îngrozit întreaga lume a declanşat proteste ale masei din India.   FOTO Reuters
Evenimentul care a îngrozit întreaga lume a declanşat proteste ale masei din India.   FOTO Reuters

Mama tinerei femei care a fost violată de un grup de bărbaţi într-un autobuz din New Delhi şi care a murit cere ca violatorii să fie pedepsiţi prin spânzurare, conform paginii online a ziarului britanic „Daily Mail.”

Femeia, în vârstă de 46 de ani, a relatat jurnaliştilor cum fiica sa, studentă la fizioterapie, i-a spus cu ultimele cuvinte pe patul de moarte: „Mamă, vreau să fie arşi de vii.”

Sufletul meu nu va cunoaşte odihna până când oamenii care mi-au chinuit fiica nu vor fi spânzuraţi”, a declarat mama în timp ce discuta cu reporterii ziarului „The  Sunday Telegraph” despre fiica sa de 23 de ani care a fost agresată atât de violent, încât a murit în spital la aproape două săptămâni după incident. „Ea a fost viaţa noastră.”

Crima brutală a stârnit reacţii puternice în întreaga Indie, fiind urmată de demonstraţii masive, în care oamenii au cerut mai multe drepturi pentru femei şi aplicarea unor legi mai dure împotriva violului.

„Îmi doresc un singur lucru. Vreau să văd acele animale spânzurate.”

Victima împreună cu partenerul ei au fost agresaţi de un grup de şase bărbaţi care plănuiseră să-i atace. Odată ce agresorii s-au urcat în autobuz, însoţitorul acesteia a fost lovit, iar tânăra de 23 de ani a fost chinuită de grupul de bărbaţi, care pretind că erau sub influenţa alcoolului, inclusiv şoferul, care a violat-o folosind o bară de fier provocându-i leziuni interne grave care au dus la moartea fetei, a povestit partenerul tinerei. Bărbatul, considerat singurul martor în acest caz, a declarat că a făcut tot posibilul să-i oprească pe atacatori.

Cei doi au fost eliberaţi în cele din urmă şi aruncaţi în drum. 

Mama fetei a declarat că nu este interesată de compensaţii din partea autorităţilor, ci că urmăreşte doar moartea autorilor violului.

Mărturia unuia dintre acuzaţi  

Săptămâna trecută cinci bărbaţi au fost acuzaţi în instanţă de răpire, viol în grup şi uciderea femeii. Un al şaselea acuzat, despre se care crede că are 17 ani, va fi judecat în cadrul unui tribunal pentru minori.

Ram Singh este unul dintre cei cinci bărbaţi acuzaţi de agresarea tinerei de 23 de ani şi şoferul autobuzului unde s-a petrecut evenimentul. Acesta a declarat luni poliţiştilor detaliile violului, potrivit ziarului „The Telegraph.” Conform mărturiei, grupul de bărbaţi plănuiau să răpească şi să violeze o femeie şi să „se distreze.” Însă după ce au violat-o, bărbaţii şi-au făcut griji că ar putea fi arestaţi.

Dacă fata ar fi supravieţuit, ne-ar fi recunoscut”, a declarat şoferul care a încercat să o ucidă. În relatarea lui Singh, femeia a leşinat, iar bărbaţii au crezut că încetase din viaţă. Atunci grupul a aruncat din autobuz corpurile ei şi al partenerului ei, sperând că vor fi zdrobiţi de roţile maşinilor. 

Mai târziu au folosit hainele victimei pentru a curăţa autobuzul de sânge şi alte dovezi ale atacului. Femeia a suferit leziuni interne masive, leziuni cerebrale şi atac de cord, murind într-un spital din Singapore la 13 zile de la atac.

Avocatul lui Singh a declarat că presupusa mărturie a clientului său nu va fi folosită în proces. „Mărturia este neimportantă în ce priveşte legislaţia indiană. Nicio declaraţie făcută în prezenţa poliţiei nu are valoare în faţa legii”, a explicat avocatul.

Anterior, un alt avocat al bărbaţilor acuzaţi a declarat că aceştia au fost torturaţi de către forţele de poliţie şi constrânşi să mărturisească ceva ce nu au făcut. 

 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii