Asia

articolul anterior articolul urmator

Ministerul rus de Externe: Rusia încheie negocierile privind tratatul de pace cu Japonia

19
21 Mar 2022 21:49:14
Autor: News.ro
Rusia şi Japonia FOTO via News.ro
Rusia şi Japonia FOTO via News.ro

Moscova încheie negocierile privind tratatul de pace cu Tokyo, în contextul restricţiilor unilaterale recent impuse de Japonia împotriva Rusiei pe fondul situaţiei din Ucraina, a anunţat, luni, Ministerul rus de Externe, citat de agenţia de presă de stat TASS.

”Având în vedere natura evident neprietenoasă a restricţiilor unilaterale impuse de Japonia împotriva Rusiei în contextul situaţiei din Ucraina, urmează să fie luate următoarele măsuri. În situaţia actuală, partea rusă nu are intenţia de a continua negocierile privind tratatul de pace cu Japonia, deoarece este imposibil să discutăm despre semnarea unui tratat fundamental în relaţiile bilaterale cu o ţară care adoptă o poziţie neprietenoasă şi încearcă să dăuneze intereselor ţării noastre”, a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de TASS.
 
Ministerul anunţă că a fost luată decizia de a anula călătoriile fără viză ale cetăţenilor japonezi în baza acordurilor privind schimburile fără viză dintre Insulele Kurile de Sud ale Rusiei şi Japonia din 1991 şi a acordului din 1999 privind regulile simple de călătorie pentru acei japonezi care doresc să-şi viziteze fostele locuri de reşedinţă pe Insule. Rusia renunţă la dialogul cu Japonia privind activitatea economică comună în Insulele Kurile de Sud şi blochează prelungirea statutului Japoniei de partener de dialog sectorial al Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră.
 
”Toată responsabilitatea pentru prejudiciul adus relaţiilor bilaterale şi intereselor Japoniei revine autorităţilor de la Tokyo, care a ales în mod conştient o politică anti-rusă, în loc să dezvolte o cooperare şi o vecinătate reciproc avantajoase”, a mai precizat Ministerul rus de Externe.
 
SANCŢIUNILE JAPONIEI IMPUSE RUSIEI
 
Japonia a introdus anterior mai multe pachete de sancţiuni împotriva Rusiei din cauza conflictului din Ucraina. Un total de 300 de titluri de produse au fost interzise să fie exportate către Rusia, inclusiv semiconductori, mijloace de comunicare, produse militare, inclusiv arme, software şi echipamente de rafinare a petrolului.
 
Astfel de restricţii se aplică pentru 49 de companii şi organizaţii din Rusia, inclusiv Rosoboronexport, Rostech, Serviciul Federal de Securitate (FSB) şi Serviciul de Informaţii Externe (SVR).
 
Japonia a îngheţat activele mai multor bănci, precum Otkrytie, Novikombank, Sovcombank, VTB, Rossiya Bank, Promsvyazbank şi VEB.RF. De asemenea, au fost impuse restricţii personale preşedintelui Vladimir Putin şi mai multor oameni de afaceri ruşi.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

brave.com
21.03.2022, 21:46:52

"o ţară care adoptă o poziţie neprietenoasă şi încearcă să dăuneze intereselor ţării noastre” Despre ce tara neprietenoasa e vorba?...nu Rusia a furat insulele Kurile de la japonezi?

-1 (27 voturi)
Sever H.
21.03.2022, 22:10:10

Ce-am mai ras! N-au negociat decât 75 de ani.

+13 (13 voturi)
OmTacut2
21.03.2022, 22:37:03

Sever H. Asa este "N-au negociat decât 75 de ani." Dar nu au detonat doua bombe atomice omoarand sute de mii de oameni. "Over the next two to four months, the effects of the atomic bombings killed between 90,000 and 146,000 people in Hiroshima and 39,000 and 80,000 people in Nagasaki; roughly half occurred on the first day." Link: https://en.wikipedia.org/wiki/Atomic_bombings_of_Hiroshima_and_Nagasaki#:~:text=Over%20the%20next%20two%20to,occurred%20on%20the%20first%20day.

-14 (16 voturi)
Utilizator Adevărul
21.03.2022, 22:38:08

Comentariu considerat abuziv.

wakki m
21.03.2022, 22:43:30

Ce să mai negocieze? Nu e nimic de negociat cu rusnacii, ăștia trebuie doar stârpiți ca pe gândaci

+8 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările