Asia

articolul anterior articolul urmator

Monştrii din Afganistan! Talibanii au decapitat o jucătoare de volei şi au postat fotografii pe reţelele de socializare

45
21 Oct 2021 08:02:56
Autor: Viorica Marin
Jucătoarea de volei  Mahjabin Hakimi
Jucătoarea de volei  Mahjabin Hakimi

Militanţi talibani au decapitat o jucătoare de volei şi au postat fotografii cu capul acesteia pe reţelele de socializare. Antrenorul Clubului de volei al municipalităţii din Kabul, unde juca victima, a confirmat că Mahjabin Hakimi a fost ucisă de talibani la începutul acestei luni.

Moartea îngrozitoare a tinerei a devenit publică doar recent, deoarece insurgenţii i-au ameninţat familia să nu spună nimănui despre cele întâmplate.

Dar când pe reţelele de socializare au fost publicate imagini cu ceea ce părea a fi capul tăiat al  jucătoarei de volei, antrenorul ei a decis să vorbească.

„Toate jucătoarele echipei de volei şi restul sportivelor sunt într-o situaţie disperată şi trăiesc cu frică”, a spus acesta.

„Toată lumea a fost forţată să fugă şi să trăiască în locuri necunoscute”.


FOTO Facebook

Mahjabin a jucat pentru Clubul de Volei al Municipalităţii din Kabul înainte de preluarea puterii în Afganistan de către talibani la sfârşitul lunii august.

Antrenorul, care a dorit să nu-i fie făcut public numele, a spus că două fete din echipă au reuşit să scape, dar Mahjabin a rămas în urmă.

În septembrie, jucătoarele echipei naţionale de volei din Afganistan au anunţat că se ascund de insurgenţi.

Zahra Fayazi, care a fugit în Marea Britanie în august, a declarat că o membră a echipei a fost ucisă de talibani.

„Jucătoarele noastre care locuiau în provincii au trebuit să plece în alte locuri”, a declarat ea pentru BBC.

„Chiar şi-au ars echipamentul sportiv pentru a se salva pe ele şi pe familiile lor. Nu au vrut să păstreze nimic legat de sport. Le este frică.

„Multe dintre jucătoarele noastre care provin din provincii au fost ameninţate de multe ori de rudele lor care fac parte din mişcarea talibană sau sunt susţinătoare ale acesteia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

45 Comentarii

Ludwig
21.10.2021, 08:21:19

Talibanii au si o filiala in romania, AUR se cheama cu ayatolahii simion si tarziu oe post de lideri religiosi cu legea Sharia...

+12 (38 voturi)
Ionel Marcu
21.10.2021, 08:41:14

Mie, Ludwig, mi se pare că auriștii seamănă mai degrabă cu naziștii germani sau fasciștii italieni, n-au nimic comun cu talibanii.

+15 (31 voturi)
Ionel Marcu
21.10.2021, 08:43:37

E incredibil la ce poate duce fanatismul religios islamic! Dar sunt convins că există musulmani îngroziți de ce fac talibanii și care dezaprobă tot ca noi ce fac ăștia. Mă îndoiesc că printre turcii și tătarii din Dobrogea există vreunul care să fie de acord cu extremismul islamic al talibanilor și în general. Cum să omori fetele pentru că au făcut volei?!!!

+29 (31 voturi)
Palc
21.10.2021, 08:52:39

Ionel Marcu "Cum să omori fetele pentru că au făcut volei?!!!" E la fel cum sa dai afara de la servici angajati pentru ca nu vor sa-si injecteze vaccin in vena

-13 (17 voturi)
adrian hora
21.10.2021, 09:17:58

religia islamica este inca in la nivelul crestinismului din evul mediu. ei au inceput cu vreo 600 de anidupa crestini si inca de la inceput ideologia lor a fost una de opozitie a altor religii. o ideologie a distrugerii, altor religii. ei asta stiu, ca tebuie sa se impuna cu forta, nu pot coexista cu alte religii. iar in inconstienta lor, civilizatia vestica i-a ajutat sa se dezvolte. talibanii au fost sprijiniti de americani pentru a se opune rusilor, la fel bin laden, acum ei sprijina regimul opresiv religios din arabia. si indiferent cu ce scop au sustinut diverse factiuni musulmane, acestia s-au intors fara exceptie impotriva civilizatiei vestice.

+8 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (45)

Modifică Setările