Asia

articolul anterior articolul urmator

O adolescentă din India a fost ucisă în bătaie de propria familie pentru că purta blugi

10
28 Jul 2021 08:32:09
Autor: Maria Ţaga
Neha Paswan a fost ucisă pentru că îi plăcea să se îmbrace cu haine la modă.
Neha Paswan a fost ucisă pentru că îi plăcea să se îmbrace cu haine la modă.

Neha Paswan, o fată de 17 ani din nordul statului indian Uttar Pradesh, din India, a fost bătută până la moarte de membrii familiei sale deoarece acestora nu le plăcea că tânăra purta blugi. Tot mai multe cazuri de femei şi tinere care sunt agresate brutal de membrii familiilor lor au început să apară în spaţiul public, scrie BBC News.

Shakuntala Devi Paswan, mama tinerei Neha Paswan, a declarat că adolescenta a fost bătută cu bâta de bunicul şi de unchii ei, după o ceartă care a plecat de la hainele pe care le purta fata de 17 ani.

„După ce a ţinut o zi de post religios, seara, s-a îmbrăcat cu o pereche de blugi şi o bluză pentru a-şi continua ritualurile. Bunicii ei s-au opus ca ea să poarte astfel de haine, după ce au văzut-o îmbrăcată aşa. Însă Neha le-a spus că blugii sunt făcuţi ca să fie purtaţi", a povestit mama tinerei, care a spus că discuţia a degenerat şi s-a ajuns la violenţă, scrie Digi24

Shakuntala Devi a declarat că, în timp ce fiica ei zăcea inconştientă, socrii ei au chemat o ricşă şi au spus că o duc la spital. 

A doua zi dimineaţă, a declarat aceasta, a auzit că trupul neînsufleţit al unei fete atârna de podul ce traversa râul Gandak, care curge prin satul Savreji Kharg din districtul Deoria, una dintre cele mai puţin dezvoltate regiuni ale statului Uttar Pradesh. Când a ajuns la faţa locului, Shakuntala Devi a descoperit că era vorba de fata ei, Neha Paswan.

Poliţia a deschis un caz penal pentru crimă şi distrugere a dovezilor de ucidere pentru 10 persoane, printre care bunicii, unchii, mătuşile şi verii Nehei Paswan, cât şi împotriva şoferului auto care a transportat-o pe tânără de acasă în stare de inconştienţă. Ulterior, un înalt oficial al poliţiei din regiune, Shriyash Tripathi, a declarat că patru persoane, inclusiv bunicii, un unchi şi şoferul de taxi, au fost arestaţi şi interogaţi. 

Amarnath Paswan, tatăl tinerei Neha, a declarat că a muncit din greu pentru a-şi trimite copiii, inclusiv Neha, la şcoală. Părinţii Nehei Paswan au mai transmis că visul fiicei lor era să devină ofiţer de poliţie.

Shakuntala Devi Paswan, mama tinerei Neha Paswan, a susţinut că socrii ei puneau presiune pe Neha să renunţe la studii şi o îndemnau adesea să nu poarte altceva decât îmbrăcăminte tradiţională indiană. Lui Neha i-a plăcut, însă, să se îmbrace în ţinute moderne, a precizat mama sa.

Militanţii pentru drepturile omului susţin că violenţa împotriva femeilor şi fetelor în casele dintr-o societate plină de patriarhat, fenomen caracterizat prin dominaţia masculină şi poziţia de supunere a femeilor, este profund înrădăcinată în societatea indiană şi adesea practicată de bătrânii familiei. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

IonIon Codreanu
28.07.2021, 08:38:22

Pericolul cel mai mare care pândește Umanitatea este PROSTIA!

-11 (23 voturi)
Regina Transvaal
28.07.2021, 08:40:52

Greta,zi-le la hindu breeeei ca tu in suedia ai voie sa porti glugi 🙉🙉

-8 (14 voturi)
Muntean Cocolino
28.07.2021, 08:48:06

Va dati seama ce faceau indienii astia daca o vedeau pe Turcan, isi scuipau in san, se dadea de trei ori peste cap si punea mana pe bata sa starpeasca ciumafaia!

-10 (18 voturi)
Ionel Marcu
28.07.2021, 08:53:36

Dar pe Dăncila, la care chiar totul e fals, vopsit, lipit, până și studiile și le-a făcut pe rute ocolitoare?

-6 (12 voturi)
black horse
28.07.2021, 09:24:05

o mizerie de tara. Si la propriu, si la figurat.

+11 (31 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările