Asia

articolul anterior articolul urmator

Tulpina Delta se răspândeşte în China. Sute de mii de locuitori din provincia Jiangsu, plasaţi în izolare

1
29 Jul 2021 15:38:30
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un ultim val - limitat - de COVID-19 a cuprins mai multe provincii din China, inclusiv Beijingul, au anunţat joi autorităţile, care se confruntă cu o răspândire a variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, relatează AFP.

China, unde a fost descoperit noul coronavirus prima oară, la sfârşitul unui 2019, practic a oprit epidemia în primăvara lui 2020.
 
Însă ultimul val, reperat la Nankin, la 20 iulie, este mai răspândit din punct de vedere geografic în ţară, de mai multe luni.
 
Identificată iniţial la nouă angajaţi ai aeroportului fostei ”capitale din sud”, contagiunea afectează 171 de persoane în provincia Jiangsu, care se învecinează cu Shanghai, şi a pătruns în cel puţin alte patru provincii.
 
Majoritatea persoanelor contaminate a fost deja vaccinată, potrivit autorităţilor din Jiangsu, ceea ce provoacă îngrijorări cu privire la eficienţa vaccinurilor chinezeşti împotriva tulpinii indiene.
 
China, cea mai populată ţară din lume, a administrat 1,6 miliarde de doze de vaccin anticovid - exclusiv ”Made in China” -, însă fără să spună câţi locuitori au fost vaccinaţi complet.
 
Obiectivul Beijingului este să imunizeze 65% din populaţie - 1,4 miliarde de locuitori - până la sfârşitul anului.
 
O altă contaminare afectează China pe la frontiera poroasă cu Myanmarul şi ameninţă politica chineză a ”toleranţei zero” faţă de noul coronavirus.
 
În Jiangsu, autorităţile au plasat în izolare sute de mii de locuitori, anunţă Lu Jing, un reprezentant al serviciilor epidemiologice din provincie.
 
”Internet-cafe-urile, sălile de sport, cinematografele, barurile cu karaoke şi bibliotecile din Nankin au fost închise”, a anunţat el în faţa presei.
 
Metropola şi-a testat deja - de două ori - cei peste 9,2 milioane de locuitori şi a lansat o a treia campanie de depistare miercuri, a anunţat primarul.
 
Uriaşa şi foarte populata provincie Sichuan a anunţat joi trei contaminări, iar Beijingul două cazuri - primele după şase luni în capitală.
 
Hotelul Legendale, un palat în stil Haussmann, a fost închis în centrul Beijingului, în urma descoperirii unui caz ”importat”.
 
Joi, angajaţi în combinezon integral dezinfectau împrejurimile localului cu ajutorul unor pulverizatoare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

adrian hora
29.07.2021, 15:46:33

1.4 miliarde sunt toti nu 65% sute de mii in izolare? pana acum au ascuns datele reale privind numarul de cazuri. se pare ca au crescut asa de mult ca nu mai pot minti cat de cat credibil. presupunand ca au mijloace de preventie cel putin la fel de bune ca in coreea de sud, tot ce trebuie sa facem este sa raportam numarul de cazri la populatie in coreea de sud si apoi sa luam media rezultata si vedem la populatia chinei cati imbolnaviti reali au fost.

-52 (52 voturi)
Modifică Setările