Asia

articolul anterior articolul urmator

Poliţia chineză are ochelari cu recunoaştere facială

2
8 Feb 2018 14:58:07
Autor: George-Andrei Cristescu
Poliţiştii din China au început să folosească ochelari cu funcţia de recunoaştere facială Foto: AFP
Poliţiştii din China au început să folosească ochelari cu funcţia de recunoaştere facială Foto: AFP

Poliţia chineză feroviară a început să folosească ochelari de soare dotaţi cu o tehnologie specială pentru recunoaşterea facială în scopul de a identifica infractori.

Utilizarea acestui echipament a dat deja primele rezultate. Poliţiştii din gara din Zhengzhou, capitala provinciei Henan, au arestat şapte suspecţi în diverse cazuri, inclusiv cazuri privind traficul de persoane, potrivit Business Insider. 
 
Totodată, 26 de persoane care aveau asupra lor acte false au fost împiedicate să călătorească.
 
Ochelarii, care seamănă cu cei Google Glass, au fost prezentaţi la începutul acestui an. Ei sunt conectaţi la o bază de date care poate compara feţele călătorilor cu cele ale suspecţilor. 
 
Deşi nu este clar cât de mult durează o astfel de verificare, un reprezentat al companiei care a pus la punct echipamentul - LLVision Technology - a declarat pentru „The Wall Street Journal“ că, în timpul testelor, sistemul a permis identificarea unor feţe dintr-o bază de date de 10.000 de persoane în 100 de milisecunde.
 
În prezent, specialiştii chinezi lucrează la dezvoltarea unui sistem care ar urma să permită în numai trei secunde recunoaşterea oricărui cetăţean chinez din cei 1,3 miliarde.
 
Aceste programe au fost însă condamnate vehement de organizaţiile care militează drepturile omului, pe motiv că încalcă dreptul la intimitate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

George Petru Manea
8.02.2018, 20:14:22

Frumoasa tehnologia, dar inutila. Problema o constituie oamenii care nu au doar o fata ci multiple fete . Care urca in politica prin minciuni, santaj, furt si ale caror fete neoficiale sint nevazute . Dar alea se vad mai greu, iar banii pe care i-au ciordit, niciodata . Deci interesanti ar fi ochelari care sa vada urma banilor ca de mutra astora nu sintem curiosi .As vrea totusi sa comandam si noi o pereche pentru inceput pentru motocicleanu. Sintem curiosi daca vede fata statului paralel ca sa ne spuna si noua prostilor de rind cum arata . Ca-l intreaba lumea si zice ca-l simte, dar nu-l vede . Mi-e frica ca e mai grav. Oare se cara mosu' ?

+1 (3 voturi)
Lombardi Antonio
3.03.2018, 20:55:51

sint ray ban ochelarii ? sau sint fake-uri, chinezarii ? ;)

Modifică Setările