Asia

articolul anterior articolul urmator

Poliţia din Coreea de Sud a identificat un criminal în serie după trei decenii de investigaţii, dar bărbatul nu va fi judecat

1
23 Sep 2019 02:14:18
Autor: Vlad Terteleac
Fotografie de arhivă a poliţiie sud-coreene cu chipul posibilului criminal, foto Departamentul de Poliţie al Provinciei Gyeonggi Nambu
Fotografie de arhivă a poliţiie sud-coreene cu chipul posibilului criminal, foto Departamentul de Poliţie al Provinciei Gyeonggi Nambu

Din 1986 până în 1991, zece femei au fost ucise în mod brutal în oraşul Hwaseong, în ceea ce presa sud-coreeană numeşte cel mai grav caz de crime în serie din istoria modernă a ţării. După mai bine de trei decenii de la prima crimă, poliţia a anunţat că un suspect a fost identificat pentru cel puţin 3 din cele 10 omoruri, dar că nu va fi adus în faţa unei curţi de judecată.

Poliţia nu a făcut public numele suspectului. Conform presei coreene, bărbatul ar avea peste 50 de ani şi s-ar afla deja în spatele gratiilor, unde este închis pe viaţă pentru alte infracţiuni. O sursă din poliţie a confirmat pentru CNN doar că bărbatul are peste 50 de ani.

În ciuda brutalităţii crimelor comise, suspectul nu va ajunge în faţa unei curţi de judecată. Conform legilor sud-coreene, termenul de prescripţie pentru crimele comise de acesta a expirat în 2006. Ban Gi-soo, detectivul care a condus echipa de investigaţie a crimelor din Hwaseong a declarat că poliţia îşi va continua să lămurească toate detaliile crimelor, continuând să caute dovezi care-l leagă pe principalul suspect şi de celelalte 7 crime încă neatribuite.

Rezolvarea cazului a venit după, în iulie, poliţia a colaborat cu serviciul naţional de medicina legală în testarea ADN-ului prelevat de la mai multe locuri ale crimelor. „Am fost notificaţi că există un suspect al cărui ADN se potriveşte cu cel găsit în trei locuri unde au fost găsit cadavre”, a explicat Ban Gi-soo.

Acesta a mai discutat şi o serie de motive în virtutea cărora poliţiştii cred că bărbatul poate fi suspectat şi de celelalte 7 crime. Toate cele 10 victime au fost violat şi ucise, majoritatea fiind omorâte prin strangulare. În aproape toate cazurile, strangularea a fost realizată cu o bucată de material textil ruptă din îmbrăcămintea victimei.

În unele cazuri, organele genitale ale femeilor prezentau urme ale unei brutalităţi deosebite. Criminalul în serie nu-şi alegea victimele pe baza vârstei acestora, printre ele numărându-se atât adolescente, cât şi femei care aveau peste 70 de ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangǎ
23.09.2019, 09:13:50

Buni si astia. Daca se mai strofocau putin il gaseau dupa ce murea de batranete...

+3 (3 voturi)