Asia

articolul anterior articolul urmator

Presa chineză spune că angajatul Consulatului Marii Britanii din Hong Kong a fost arestat pentru că a mers la prostituate

5
23 Aug 2019 11:35:38
Autor: Ştefana Radu

Angajatul Consulatului Marii Britanii în Hong Kong, dispărut în China continentală la începutul acestei luni, a fost arestat pentru că a apelat la serviciile unor prostituate, scrie presa chineză. Familia bărbatului respinge afirmaţiile.

Citând poliţia din Shenzhen, metropolă situată în apropiere de Hong Kong, publicaţia Global Times susţine că angajatul, numit Simon Cheng, a fost arestat pentru că a apelat la serviciile unor prostituate, o acuzaţie folosită frecvent de guvern pentru a afecta reputaţia criticilor administraţiei.
 
Familia bărbatului de 28 de ani a respins informaţiile cotidianului de limbă engleză pe pagina sa de Facebook, denunţând o acuzaţie „complet inventată".

Guvernul chinez a confirmat miercuri plasarea în detenţie a unui angajat al Consulatului Marii Britanii la Hong Kong, care a fost dat dispărut la 8 august, înr-un context tensionat din cauza manifestaţiilor din fosta colonie britanică.

Un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, Geng Shuang, întrebat în acest sens, a declarat că bărbatul a fost plasat în detenţie de 15 zile la Shenzhen (sud), un oraş chinez care se învecinează cu Hong Kongul, din cauză că a încălcat o lege cu privire la securitatea publică.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
23.08.2019, 11:45:10

Inca o miscare in razboiul subteran China-GB.

+2 (2 voturi)
Vasile Naftuli
23.08.2019, 12:26:54

Încă un „erou”.

Alfa Omega
23.08.2019, 14:19:33

Un membru al corpului diplomatic nu poate fi arestat potrivit legii internationale , prin urmare arestarea este ilegala si englezii trebuie sa dea China in judecata mai ales ca China nu a anuntat aceasta arestare pentru ca ambasada sa ii angajeze un avocat.

marius cristian
23.08.2019, 13:48:28

aha deci in viziunea partidului comunist chinez prostituatele sunt de domeniul securitatii publice?!? te doare inteligenta de atata noapte a mintii ....

+1 (1 vot)
ana_
23.08.2019, 15:40:12

Asta e China. Și să nu uităm de sistemul de credite sociale, bazat pe tehnică ultimul răcnet (sisteme automate de recunoaștere a feței etc.). „Entitățile” sunt decreditate și pentru cumpărarea a prea multe jocuri pe calculator, plimbarea câinelui fără lesă, criticarea guvernului și alte ofense majore. „Entitățile” (parcă ar fi viermi, picioare de scaun de bucătărie, nu oameni) decreditate nu mai pot fi angajate într-o slujbă bună (ce contează competența profesională!), nu mai pot cumpăra bilete de avion, li se mutilează viața pe bază de „decreditare”. Dacă asta vine pe „noul drum al mătăsii”, mai bine să rămână acolo, la ei.