Asia

articolul anterior articolul urmator

Presa din Coreea de Nord îngroapă mitul: Kim Jong-un nu poate călători în timp

4
24 May 2020 10:01:37
Autor: George-Andrei Cristescu
Liderul nord-coreean Kim Jong-un
Liderul nord-coreean Kim Jong-un

Ziarul oficial din Coreea de Nord a infirmat faptul că liderul are puteri magice de a manipula timpul şi spaţiul. Astfel este demontată o tradiţie folosită pentru a idolatriza pe conducătorii din familia Kim, relatează The Telegraph.

Ziarul Rodong Sinmun a infirmat faptul că membrii familiei Kim sunt maeştri „chukjibeop”, o metodă de a comprima spaţiul şi a călători distanţe mari într-o perioadă scurtă. Chukjibeop este unul dintre miturile folosit pentru a le oferi liderilor o alura de zeităţi.
 
Ziarul care este un organ al partidului a spus: În termeni reali, o persoană nu poate să dispară şi să reapară prin comprimarea spaţiului şi a timpului.
 
Specialiştii spun că decizia de a renunţa la mituri a liderului din Coreea de Nord are legătură cu schimbarea de strategie a acestuia. Kim Jong-un doreşte să îşi arate parte umană asociată cu „dragostea” pentru oameni şi patriotism.
 
Coreea de Nord a discutat despre noi măsuri vizând să întărească "descurajarea sa nucleară" în cursul unei reuniuni prezidate de liderul său, Kim Jong Un, a anunţat duminică agenţia de presă oficială KCNA, scrie AFP.
 
"În cursul reuniunii au fost prezentate noi măsuri vizând întărirea descurajării militare a ţării", a transmis agenţia nord-coreeană.
 
"Măsuri cruciale" au fost decise cu prilejul reuniunii Comisie militare centrale sub preşedinţia lui Kim Jong Un, a menţionat KCNA, fără să precizeze când a avut loc această reuniune.
 
Agenţia de presă nu a oferit detalii despre natura măsurilor decise privind descurajarea nucleară.
 
Ea a indicat că discuţiile s-au referit, de asemenea, la "trecerea în stare de alertă a forţelor armate strategice", în cadrul "creşterii şi dezvoltării forţelor armate ale ţării".
 
Au fost adoptate măsuri pentru "creşterea şi dezvoltarea considerabilă a puterii de foc a pieselor de artilerie ale Armatei populare coreene", potrivit agenţiei oficiale.
 
Dacă reuniunea avut loc zilele acestea, ar fi pentru prima apariţie publică a lui Kim Jong Un de aproape trei săptămâni, a notat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.
 
Numeroase zvonuri privind starea de sănătate a liderului cord-coreean au circulat în străinătate după absenţa remarcată de la ceremoniile organizate la 15 aprilie când se sărbătoreşte evenimentul cel mai important din calendarul politic nord-coreean, ziua de naştere a fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene Kim Ir Sen.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Kongo-Müller
24.05.2020, 12:20:56

Cu siguranta ca are puteri supranaturale, si poate calatori in timp si spatiu ! Doar e cel mai bun prieten cu Donald Trump. Ambii au aceleasi viziuni politice si sunt foarte asemanatori la mentalitate si caracter.

-2 (2 voturi)
Amar
24.05.2020, 14:24:39

"Presa din Coreea de Nord: Kim Jong-un nu poate călători în timp" Vai, da' ce bine ca in sfarsit ne-au spus ca ceea ce credeam cu totii nu e adevarat.

+1 (1 vot)
Stefan din Nord
24.05.2020, 13:23:57

Astfel de oameni ce cred asa ceva au acces la tehnologie nucleara ? Ca si cum ai lasa o maimuta sa se joace cu butoanele ce declanseaza rachetele balistice intercontinentale dotate cu focoase nucleare .

-1 (1 vot)
ivanhoe zoom
24.05.2020, 15:30:31

Poporul pe care-l conduce l-a blocat in trecut.

Modifică Setările