Asia

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele chinez Xi Jinping promite că ţara sa va rămâne „deschisă către lume”, în ciuda restricţiilor dure anti-COVID

1
19 May 2022 06:22:58
Autor: Sergiu Nicolae
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a transmis că ţara sa va rămâne deschisă lumii, în timp ce restricţiile de sănătate afectează mai multe companii din străinătate, mai ales izolarea Shanghai-ului.

Preşedintele chinez a insistat asupra faptului că dorinţa Chinei este de a "rămâne deschisă pentru lume, iar acest lucru nu se va schimba", în cadrul unui discurs difuzat la un summit pentru afaceri, relatează news.ro. 

Xi Jinping a mai adăugat că ţara sa va continua să întreţină un mediu favorabil de afaceri, ridicat la nivelul aşteptărilor internaţionale. Răspunsul preşedintelui vine într-un moment destul de critic dat fiind faptul că Beijing-ul a plasat capitala economică Shanghai sub o formă dură de izolare, ce include interdicţia de a ieşi din case sau din complexul rezidenţial persoanelor contaminate.

În prezent China nu pare să modifice politica zero-covid, chiar dacă implică costuri economice pentru afaceri, turism sau asupra ratei şomajului. Regulile care limitează ieşirile din teritoriu au fost reînnoite pentru cetăţenii chinezi. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

DAC120
19.05.2022, 06:34:26

Xi pare ca invata ca ceea ca ce i se inatmpla Rusiei și lu Vlautz, nu e bine, și el nu vrea ca și China sa fie asimilata cu pro$tacii de ruși! În scurt ,Occidentul departe de a fi perfect, are o oferta infinit mai buna decât cea a Kremlinului!

Modifică Setările