Asia

articolul anterior articolul urmator

Primele măsuri specifice unei stări de război implementate în China împotriva noului coronavirus

1
13 Feb 2020 15:43:00
Autor: Ion Gaidau
Wuhan, metropola de 11 milioane de locuitori de unde a plecat coronavirusul Covid-19 FOTO Guliver/ Getty Images
Wuhan, metropola de 11 milioane de locuitori de unde a plecat coronavirusul Covid-19 FOTO Guliver/ Getty Images

Un district din Shiyan, provincia Hubei, în centrul Chinei, a decis să implementeze măsuri specifice unei stări de război pentru următoarele 14 zile. Este vorba de prima acţiune de acest gen în China de la apariţia coronavirusului Covid-19, în decemrie 2019, într-o piaţă din oraşul Wuhan, situat tot în provincia Hubei.

Un district din Shiyan aplică începând de joi măsuri specifice unei stări de război, scopul fiind combaterea noului coronavirus.

În următoarele două săptămânii, locuitorii districtului respectiv nu vor avea voie să iasă din case, în timp ce toate clădirile vor fi închise. Interdicţia ieşirii din case nu va viza însă personalul angajat în combaterea epidemiei de Covid-19, scrie Global Times.

Locuitorii vor primi provizii la ore fixe şi vor trebui să anunţe orice suspiciune de febră. În cazul în care nu vor respecta ordinele, riscă să fie arestaţi.

Aceste măsuri au fost luate pe fondul creşterii dramatice a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, 562 fiind confirmate doar miercuri în acest district.

Mulţi dintre chinezi, care le reproşează deja autorităţilor locale că au răspuns lent împotriva epidemiei, se întreabă dacă nu cumva măsurile de acest gen se vor extinde în următoarele zile.

Bilanţul epidemiei de Covid-19 creşte de la o oră la alta, fiind înregistrate până acum 60.408 cazuri de contaminare, dintre care 1.370 fatale.

China mizează pe măsuri de izolare în combaterea noului coronavirus, o procedură recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Vietnamul a devenit joi prima ţară în afara Chinei care a plasat o întreagă localitate în carantină din cauza epidemiei de Covid-19.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Carmic
13.02.2020, 18:25:54

Asta inseamna clar ca epidemia este mult mai grava decat se pune in media!, acestea sunt masuri luate local de oameni disperati care vad ca centrul nu face fata la gravitatea situatiei! Ar trebui si ca ROMANIA sa inaspreasca controalele la granite si in aeroporturi ca sa nu ne capatam cu acest coronavirus declansat de mancatorii de animale din GC.

-1 (1 vot)