Asia

articolul anterior articolul urmator

Prinţul moştenitor al Japoniei contestă relatările media despre de logodna fiicei sale

1
30 Nov 2021 10:15:16
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Prinţul moştenitor al Japoniei a criticat media pentru că a prezentat falsităţi şi „lucruri groaznice” legat de logodna fiicei lui, fosta prinţesă Mako, care a renunţat la statutul său regal luna trecută pentru a se căsători cu un bărbat ce nu e de viţă nobilă, informează Reuters.

Mako, în vârstă de 30 de ani, şi-a amânat nunta cu partenerul ei, Kei Komuro, aproximativ trei ani, din cauza unui scandal în care a fost implicată mama lui. În acea perioadă, Mako a fost diagnosticată cu stres post-traumatic.
 
În conformitate cu legea japoneză, Mako a renunţat la statutul său când cei doi s-au căsătorit şi s-au stabilit în New York luna aceasta.
 
Prinţul moştenitor Akishino, fratele împăratului, a vorbit despre acest subiect, lucru mai puţin obişnuit pentru un monarh japonez, la o conferinţă susţinută cu ocazia celei de-a 56-a aniversări a sa.
 
„Dacă citiţi tabloidele, ei bine, nu sunt sigur cum să spun asta, există multe lucruri acolo care sunt fabricate, dar şi opinii pe care ar trebui să le ascultăm”, a spus Akishino când a fost întrebat de legătura dintre acoperirea media şi diagnosticul pus fiicei lui.
 
Mako şi Komuro, care lucrează la o firmă de avocatură din New York, şi-au anunţat logodna în 2017.
 
„Cât priveşte articolele de pe internet, sunt multe comentarii şi unele spun lucruri cu adevărat groaznice. Există oameni profund răniţi de calomniile acestea”, a adăugat el.
 
Imperial Household Agency (IHA), care organizează viaţa familiei imperiale, ar fi putut să atenueze agitaţia creată în jurul acestei căsătorii, sunt de părere observatori ai casei.
 
Akishino a afirmat că IHA corectează uneori informaţii „greşite” de pe site-ul său, dar a sugerat că este nevoie de mai mult de atât.
 
„Dacă ai de gând să pledezi împotriva unui articol, trebuie să stabileşti standarde adecvate, apoi să protestezi când acelea sunt depăşite. Acoperirea mediatică negativă poate continua, aşadar cred că e necesar să fie luată în considerare stabilirea unor astfel de standarde în consultare cu IHA”.
 
Akishino a mai spus că decizia de a renunţa la toate cereoniile pentru căsătorie a fost a sa, considerând că scandalul privind banii împrumutaţi familiei Kamuro de fostul logodnic al mamei mirelui nu a fost explicat adecvat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangӑ
30.11.2021, 10:38:04

Cu ce-si ocupa si aia timpul. Intotdauna prostimea a fost fascinata de viata conducatorilor, iar Japonia nu face exceptie.

-8 (8 voturi)
Modifică Setările