Asia

articolul anterior articolul urmator

Sarcasmul este interzis în Coreea de Nord

3
9 Sep 2016 05:36:58
Autor: Narcis Popescu

Coreea de Nord a interzis dreptul propriilor cetăţeni de a face comentarii sarcastice în discuţiile colocviale referitoare la Kim Jong Un sau despre regimul său totalitar.

Chiar şi criticarea indirectă a regimului nord-coreean a fost interzisă. Mai mult, nord-coreeni sunt avertizaţi să nu critice regimul prin intermediul unor informări în masă ţinute de funcţionarii regimului de la Phenian în toată ţara.

”Un oficial de stat a organizat o întâlnire cu cetăţenii din districtul în care locuia pentru a-i atenţiona împotriva posibilelor comentarii şi acţiuni care ar putea fi interpretate ca forme de rebeliune”, a declarat o sursă din provincia Jangang, potrivit Independent.

”Deviza sub care desfăşurat prelegerea acestuia, dar şi a celorlalţi funcţionari care au informat cetăţenii a fost: ţineţi-vă gura!”

Oficialii regimului de la Phenian au atras atenţia asupra faptului că o remarcă sarcastică de tipul ”America este de vină pentru toate problemele noastre”, s-ar constitui într-o formă impardonabilă de manifestare ostilă regimului.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

freeson freeson4
9.09.2016, 05:48:46

Dar de când au nord-coreenii probleme? :) S-a terminat laptele? S-a terminat mierea?

0 (2 voturi)
geek-a-contra
9.09.2016, 08:49:29

".....discuţiile culocviale" adica discutiile din cul? in rest... cine si cum va stabili ca o discutie (culocviala, desigur) este sarcastica?

-1 (1 vot)
Damian Ion
9.09.2016, 19:23:44

legumele alienate nu au sarcasm ci doar foame!

+1 (1 vot)
Modifică Setările