Asia

articolul anterior articolul urmator

Shanghai a anunţat că a reuşit să oprească transmiterea comunitară a COVID-19 în 16 districte

1
17 May 2022 10:48:15
Autor: Lorena Mihăilă
FOTO Arhivă / Shutterstock
FOTO Arhivă / Shutterstock

Autorităţile din Shanghai au anunţat că după mai mult de o lună şi jumătate - peste două luni în unele zone - de izolare strictă, au putut rupe lanţul de transmitere comunitară a COVID-19 în 16 districte.

Directorul adjunct al Comisiei Municipale de Sănătate din Shanghai, Zhao Dandan, a asigurat la o conferinţă de presă că toate districtele metropolei au intrat în faza de „zero transmitere socială", după cum este denumită de autorităţi, potrivit ziarului local The Paper.

Termenul se referă la faptul că timp de 3 zile consecutiv s-au detectat mai puţine contagieri la fiecare 100.000 de oameni din zonele numite de „precauţie”, în cele controlate, dar şi unde a fost ridicată izolarea.

Zonele „controlate" ale oraşului sunt acele urbanizări unde rezidenţii se pot deplasa între comune, în timp ce în cele de „precauţie" locuitorii pot ieşi din case, dar fără să depăşească limitele districtului, scrie Agerpres.

Autorităţile din Shanghai au plasat în izolare persoanele bolnave de COVID-19 chiar dacă aveau sau nu simptome. Potrivit datelor anunţate marţi de Zhao, dintre cei aproximativ 25 de milioane de locuitori ai oraşului, doar 3,5 % se mai află în cele peste 4.000 de zone aflate încă în lockdown. De asemenea, circa 12 % se află în zonele "controlate", iar 78 % în cele aşa numite de "precauţie".

În ultimele zile, oficialii au declarat că vor să ridice lockdownlul ca urmare a scăderii numărului de cazuri noi. De la 1 iunie, oraşul va intra într-o etapă de „gestionare normalizată", care să pună bazele unei reluări normale a producţiei şi a vieţii sociale a oraşului, potrivit autorităţilor.

De la sfârşitul lunii februarie, Shanghai a raportat peste 57.000 de cazuri de COVId-19 şi 576 de decese asociate bolii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Platitor de taxe
17.05.2022, 11:51:38

Experimente, experimente, experimente. ZERO respect pentru fiinta umana.

Modifică Setările