Asia

articolul anterior articolul urmator

Trump: Beijing mobilizează trupe la frontiera cu Hong Kong

3
13 Aug 2019 21:45:52
Autor: George-Andrei Cristescu

Aeroportul din Hong Kong a fost ocupat de protestatari pentru a doua zi consecutiv, determinând anularea zborurilor. Pe Twitter, preşedintele american Donald Trump a scris că sunt mobilizate trupe în apropierea frontierei.

„Serviciile noastre ne-au informat că Administraţia Chinei transferă trupe la frontiera cu Hong Kong. Toată lumea trebuie să fie calmă şi în siguranţă“, a transmis Donald Trump pe Twitter.
 
Într-un mesaj anterior, liderul de la Casa Albă scrisese „Mulţi mă învinovăţesc pe mine şi Statele Unite pentru problemele din Hong Kong. Nu îmi dau seama de ce".
 
Beijingul pare să-şi piardă răbdarea cu privire la ceea ce se întâmplă în Hong Kong, după ce Guvernul aprecia luni că mişcarea de contestare din fosta colonie britanică a început să dea ”semne de terorism”. De altfel, forţe paramilitare chineze au fost filmate adunându-se la doar 30 de kilometri de Hong Kong, în oraşul Shenzhen, iar ONU a îndemnat Beijingul să dea dovadă de reţinere în reacţia sa faţă de manifestaţiile din fosta colonie britanică.
Protestele prodemocraţie din Hong Kong durează de peste două luni, ca reacţie la un proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Victor Nagy
13.08.2019, 23:00:22

Poate se pune de un Tian MEN 2 . Daca cineva crede ca se poat juca cu regimul de la Bejing , se inseala. Autoritatile chineze , nu vor pregeta sa omoare cateva sute sau mii si sa trimita in puscarii pe continent cateva zeci de mii . Un timp unii vor face vocalize apoi vor ragusi si se vor linisti . De intervenit din afara, nu va interveni nimeni .

+5 (5 voturi)
Goicea Niculae
14.08.2019, 02:15:31

Ce frontiera? Parca Hong Kongul ,făcea parte din China așa ca Trump nu are de ce sa se îngrijoreze dacă chinezii își rezolva singuri problemele de terorism intern.

+2 (4 voturi)
pathfinder
14.08.2019, 12:12:15

"Terorism intern" mai Garcea?

-2 (2 voturi)