Asia

articolul anterior articolul urmator

Trump îndeamnă India şi Pakistanul la dialog în problema Kashmirului

1
17 Aug 2019 09:28:50
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Donald Trump a îndemnat India şi Pakistanul la dialog pe tema situaţiei în Kashmir, după ce a discutat la telefon cu premierul pakistanez Imran Khan, a anunţat Casa Albă, relatează AFP.

”Preşedintele (Trump) a amintit importanţa ca India şi Pakistanul să reducă tensiunile cu privire la (statul) Jammu-şi-Kashmir prin intermediul unui dialog bilateral”, a anunţat vineri Exercutivul american într-un comunicat.

Islamabadul a anunţat la rândul său că Imran Khan i-a ”prezentat detaliat punctul de vedere al Pakistanului preşedintelui Trump” în cursul discuţiei lor la telefon.

Cei  doi au purtat ”o discuţie bună”, în cursul căreia ”s-a decis să rămână în contact constant”, a precizat ministrul pakistanez de Externe Shah Mehmood Qureshi.

Donald Trump l-a primit pe Imran Khan la Washington la 22 iulie şi s-a oferit să joace rolul de mediator între Pakistan şi India în problema Kashmirului.

Preşedintele american a spus că a primit o solicitare în acest sens din partea premierului indian Narendra Modi, ceea ce New Delhi a dezminţt imediat.

India a decis, la 5 august, să revoce statutul de autonomie a părţii Kashmirului asupra căreia deţine controlul şi pe care o revendică Pakistanul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sorin Barbu
17.08.2019, 19:37:41

De ce ciuhabii de indieni si pakistanezi au voie sa aibe arme nucleare si România nu .??? Cu ce este mai ,,special ,, india si pakistan ca ,,țâri,, decat România ??? Si tot odatâ sunt niste țâri de kkt .