Asia

articolul anterior articolul urmator

Un bărbat din Coreea de Nord a fost condamnat la moarte şi va fi executat din cauza serialului „Squid Game”

10
24 Nov 2021 17:42:48
Autor: Maria Ţaga
În urma acestui incident, autorităţile ar fi făcut razii prin pieţe pentru a găsi orice dispozitive de memorie cu conţinut media străin.
În urma acestui incident, autorităţile ar fi făcut razii prin pieţe pentru a găsi orice dispozitive de memorie cu conţinut media străin.

Autorităţile din Coreea de Nord au condamnat la moarte un bărbat care a adus ilegal în ţara comunistă o copie a serialului de succes Squid Game. Acesta ar fi vândut copia unui elev, care la rândul său ar fi dat-o mai multor prieteni, scrie Radio Free Asia.

Copia serialului a fost adusă ilegal din China, pe un stick USB şi vândută unui elev din Coreea de Nord, care apoi a dat-o prietenilor săi..

109 Sangmu, serviciul de supraveghere al guvernului, i-a prins pe elevi după ce ar fi primit o informare de la o sursă neidentificată. A fost prins contrabandistul, care a fost condamnat la moarte şi va fi dus în faţa plutonului de execuţie.

Şi elevii care au vizionat serialul au primit pedepse exemplare. Unul dintre ei, care a cumpărat o copie, a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Ceilalţi elevi care doar au urmărit serialul, dar nu au cumpărat copii, au fost condamnaţi la 5 ani de muncă silnică.

Pedepsele nu s-ar fi oprit, însă, la cei implicaţi în incident. Directorul şcolii, profesorii elevilor şi administratorii şcolii vor fi şi ei traşi la răspundere. Deocamdată, ei şi-au pierdut locul de muncă şi, potrivit unei surse a Radio Free Asia, „au fost excluşi din partid. De asemenea, vor fi trimişi să muncească în minele de cărbune sau vor fi exilaţi în zonele rurale ale ţării.”

Acest incident a provocat îngrijorare în masă în rândul altor profesori. „Toţi profesorii sunt îngrijoraţi că li s-ar putea întâmpla şi lor acelaşi lucru dacă unul dintre elevi va fi vizat de o anchetă”.

În urma acestui incident, autorităţile ar fi făcut razii prin pieţe pentru a găsi orice dispozitive de memorie cu conţinut media străin.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Corneliu Craciun
24.11.2021, 18:08:10

Ce poveste ridicola! Gen Nicu Ceausescu l-a impuscat in genunchi pe Duckadam" Din "surse sigure" se stie asta! Propaganda vede Romania ca o tara colonial-bananiera in care pot sa spuna orice povesti...

+1 (7 voturi)
Brave.com
24.11.2021, 19:52:02

http://asapteadimensiune.ro/wp-content/uploads/Coreea_de_Nord_2.jpg

+18 (20 voturi)
gigione delaDJ
24.11.2021, 20:52:00

da..o tîmpenie, baremi de ar fi ceva bun..dar este o mizerie în care e pusă în evidență cruzimea asiatică..viclenia...oricum o mizerie

-16 (18 voturi)
Mihăiţă Baston
24.11.2021, 18:08:22

Când te gândești că serialul este în esență anticapitalist... Sigur, până la urma critică și ideea unei vieți petrecute petrecute muncind fară un tel sau un orizont tangibil (chestie pe care nord-coreeni o trăiesc).

+19 (21 voturi)
Dobrican Felician
24.11.2021, 20:20:51

O stire pe care absout nimeni nu o va putea confirma.Se dau atitea stiri false despre Corea de Nord ca intr-un final nu mai poti crede nimic.Se spunea de sora lui Kim Jong-Il ca a disparut,doar ca sa apara dupa citeva saptamini.Ba s-a spus chiar despre Kim ca ar fi bolnav in stare terminala,iar e e inca acol pe capul nord-coreenilor.

-14 (24 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările