Asia

articolul anterior articolul urmator

Un chinez a fost răpit şi omorât, la comanda unei familii care avea nevoie de un cadavru. Motivul solicitării neobişnuite

2
14 Apr 2021 20:31:31
Autor: Cristina Ene
FOTO SHUTTERSTOCK
FOTO SHUTTERSTOCK

O familie din China a decis să plătească un om pentru a le furniza un cadavru pe care să-l incinereze în locul rudei lor căreia doreau să-i organizeze funeralii tradiţionale. Numai că bărbatul plătit cu o sumă consistentă a ucis un om, crima sa fiind descoperită după ce poliţiştii au mers pe urmele persoanei date dispărute.

Familia locuia în oraşul  Shanwei din provincia Guangdong, care prevede că morţii trebuie incineraţi. Cum chinezii acordă o mare atenţie funeraliilor prin prisma convingerii într-o pietate filială ce trebuie dovedită faţă de strămoşii lor, cazurile de schimb de corpuri nu sunt rare, mai ales în zonele rurale.

Ucigaşul numit doar Huang a comis crima în 2017, dar cazul a intrat în atenţia publică după un articol apărut săptămâna trecută despre acest asasinat.
 
Huang a primit 107.000 yuani (16.300 de dolari americani) pentru a găsi un cadavru pe care familia să-l incinereze. Doar că el a decis să omoare un om - victima sa, o persoană cu sindrom Down, a fost atrasă de pe stradă.
 
Cadavrul a fost furnizat familiei într-un coşciug, iar familia l-a incinerat fără să ştie că trupul aparţinea unei persoane ucise.
 
Poliţia a descoperit crima abia după doi ani de la semnalarea dispariţiei victimei lui Huang.
 
În septembrie 2020, acesta a primit o sentinţă de condamnare la moarte cu suspendare ceea ce înseamnă că pedeapsa poate fi comutată la închisoare pe viaţă dacă nu comite o altă infracţiune timp de doi ani.
 
Familia angajatoare a fost acuzată de „insultare a unui cadavru”, dar nu a primit o condamnare la închisoare. Nu e clar dacă au fost în schimb amendaţi, scrie BBC.
 
Povestea a făcut înconjurul presei chineze săptămâna trecută după ce un portal de ştiri a publicat un reportaj despre familia victimei.
 
China şi-a înteţit campania împotriva funeraliilor tradiţionale la care care chinezii ţin şi în care investesc resurse financiare. 
 
Dacă în general se recomandă incinerarea, în unele regiuni chineze foarte populate înmormântările sunt interzise. China vrea să descurajeze astfel risipa de pământ şi ceremoniile extravagante.
 
Potrivit unei prevederi din 1997, „regiunile dens populate, sărace în pământ şi transport la dispoziţie, ar trebui să practice incinerarea. Celelalte, care nu se încadrează în aceste criterii, îşi pot îngropa decedaţii”.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

gyll
14.04.2021, 21:26:32

Mai bine cerea să îl execute cât mai repede decât închisoarea pe viață, acolo îl vor omorâ încet și sigur.

0 (2 voturi)
pathfinder
15.04.2021, 11:33:16

Mai, dar ce obiceiuri ciudate genereaza o lege absurda...

Modifică Setările