Asia

articolul anterior articolul urmator

Un oraş cu 13 milioane de locuitori din China se închide după depistarea a 18 cazuri de COVID-19

2
5 Jul 2022 19:55:52
Autor: Radu Eremia
China reîncepe lockdown-urile FOTO Shutterstock
China reîncepe lockdown-urile FOTO Shutterstock

Oraşul Xi'an din nordul Chinei, supranumit şi Oraşul armatei de teracotă, în care locuiesc 13 milioane de oameni, va intra miercuri din nou în lockdown, după ce autorităţile locale au depistat 18 cazuri de coronavirus, transmite AFP.

Restaurantele, barurile, lăcaşuri de cult şi cluburile de karaoke se vor închide din nou pentru o săptămână în marele oraş Xi'an din nordul Chinei, scrie Agerpres. Şcolile primare şi grădiniţele îşi vor închide şi ele porţile.
 
Oraşul cu 13 milioane de locuitori, fostă capitală imperială, este cunoscut în lumea întreagă pentru celebra sa „armată de teracotă”, ce datează din epoca primului împărat al Chinei.
 
China este una dintre ultimele ţări din lume care aplică încă strategia „zero COVID” pentru a combate epidemia de coronavirus. Strategia constă în campanii masive de depistare, carantină obligatorie în cazul unui test PCR cu rezultat pozitiv şi lockdownuri ţintite.
 
Guvernul chinez consideră că această politică sanitară este necesară pentru a proteja resursele medicale, limitate în anumite zone, şi pentru a le apăra pe persoanele vârstnice, în rândul cărora rata de vaccinare este relativ scăzută.
 
Oraşul Xi'an a anunţat de sâmbăta trecută un număr de 18 cazuri pozitive asociate variantei virale Omicron, potrivit autorităţilor locale.
 
Un oficial municipal cu rang înalt, Zhang Xuedong, a anunţat marţi în faţa reprezentanţilor presei aplicarea pentru şapte zile „a unor măsuri de control” concepute pentru a evita „fluxul de persoane” şi, deci, creşterea numărului de infectări.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tomescu Tom
5.07.2022, 21:05:18

Vă dați seama ce mobilizare este la nivelul armatei și a forțelor de securitate ..????? Vă dați seama că sunt pregătiți de măcel ..sunt cu glonțul pe țeavă, în caz că populația se răscoală ??? . Autorităților chineze ...le este infinit mai multă frică de amenințarea revoltelor populare ...decât de amenințările externe ... Și parcă nu-i văd folosind armele nucleare în propria lor țară ..împotriva propriilor cetățeni ... Dar totuși ... sunt chinezi ... sunt în stare de orice !

+1 (1 vot)
Bulangiuu
6.07.2022, 09:23:43

X)))))))))))))))

Modifică Setările