Asia

articolul anterior articolul urmator

Un tânăr chinez, executat după uciderea a doi voluntari implicaţi în combaterea noului coronavirus

1
9 Jul 2020 15:09:02
Autor: News.ro
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Un bărbat chinez a fost condamnat la moarte şi executat cu privire la o dublă crimă comisă la un baraj instituit împotriva noului coronavirus. Este vorba de prima execuţie în urma unei infracţiuni legate de pandemia covid-19, relatează AFP.

Ma Jianguo a fost găsit vinovat de uciderea, la 6 februarie, a doi voluntari care supravegheau intrarea într-un sat, în perioada de carantină impusă din cauza epidemiei.

Ma Jianguo, în vârstă de 24 de ani potrivit presei chineze, se afla la volanul unui automobil în momentul în care a izbucnit o dispută între pasageri şi voluntari care le interziceau intrarea în sat.

Victimele au fost înjunghiate de mai multe ori în abdomen, potrivit Curţii Supreme.

Condamnatul la moarte a făcut deja închisoare cu privire la răniri cu intenţie, potrivit Curţii.

China a impus măsuri radicale în lupta împotriva noului coronavirus, apărut în provincia Hubei (centru) la sfârşitul anului trecut. Capitala provinciei, Wuhan, a fost plasată în carantină timp de două luni şi jumătate, începând de la 23 ianuarie.

În paralel, restricţii de deplasare au fost impuse în întreaga ţară.

Sute de persoane au fost vizate de proceduri judiciare atât în urma încălcării acestor reglementări, cât şi cu privire la răspândirea de zvonuri sau ascunderea faptului că erau contaminate.

Execuţia lui Ma Jianguo este prima raportată în legătură cu o infracţiune legată de pandemie.

China nu publică numărul execuţiilor din fiecare an, însă organizaţii de apărarea drepturilor omului le evaluează la câteva mii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Amar
9.07.2020, 15:16:49

"Un bărbat chinez a fost executat după ce a fost găsit condamnat la moarte" Huh? mai slefuiti si voi putin dupa google translate, ca arata ca naiba forma bruta :)))

+2 (2 voturi)
Modifică Setările