Asia

articolul anterior articolul urmator

Viaţa în Wuhan la un an de la apariţia noului coronavirus: comercianţi ambulanţi, magazine deschise, oameni pe străzi şi la piaţă FOTO

5
8 Dec 2020 18:10:21
Autor: News.ro
Wuhan la un an de la apariţia noului coronavirus FOTO EPA-EFE
Wuhan la un an de la apariţia noului coronavirus FOTO EPA-EFE

Sute de clienţi se înghesuiau marţi la tarabe cu legume şi animale vii - peşti, broaşte şi broaşte ţestoase - în piaţa din oraşul Wuhan în care autorităţile semnalau, în urmă cu an an, primele cazuri de COVID-19, relatează Reuters.

GALERIE FOTO

În timp ce multe alte ţări sunt în continuare paralizate de pandemie, viaţa la Wuhan a revenit aproape la nornal.

„Nu-mi este frică. De ce să-mi fie frică?”, declară o vânzătoare de peşte şi legume, Nie Guangzhen, în piaţa de animale vii din oraş.

Au rămas puţine urme ale rolului Wuhanului în răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, care a infectat peste 67 de milioane de persoane din lumea întreagă şi a ucis aproape 1,5 milioane dintre cei contaminaţi.

La 31 decembrie 2019, China alerta Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cu privire la 27 de cazuri de „pneumonie virală” la Wuhan, un oraş cu 11 milioane de locuitori.

A doua zi, autorităţile chineze decideau să închidă piaţa de animale vii din Wuhan, după ce a descoperit că unii dintre pacienţi erau comercianţi sau neguţători.

Din cauza unei creşteri rapide a numărului cazurilor, autorităţile implementau apoi o carantină strictă, pe o perioadă de 76 de zile, închizând întreprinderile şi obligând locuitorii din acest oraş situat în centrul Chinei să rămână acasă.

Aceste măsuri au dat rezultate, iar Wuhanul, care şi-a redeschis magazinele şi restaurantele, nu a mai înregistrat niciun caz nou de covid-19 pe plan local de mai multe luni de zile.

„Să ies la cumpărături şi să mănânc împreună cu prietenii mei, aceste momente amuzante şi incitamte mi-au lipsit cu adevărat”, declara Hu Hang, în vârstă de 27 de ani, care se plimba luni în piaţa de noapte din oraş.

Pe străzi aglomerate, comercianţi ambulanţi vând flori şi baloane, iar artişti stradali dau spectacole, în timp ce în magazine din cartier se aude muzică.

Wuhanul arată cu totul altfel decât oraşe mari din ţări dezvoltate, în apropierea sărbătorilor de la sfârşitul anului.

Europa şi Statele Unite sunt afectate de al doilea val al pandemiei de COVID-19, care a determinat autorităţile să reimpună restricţii.

În vederea evitării unui scenariu asemănător, China a testat milioane de locuitori în focare de epidemie localizate.

În faţa porţilor complexelor rezidenţiale, personalul verifică statutul sănătăţii locuitorilor cu ajutorul smartphone-urilor acestora. Într-un parc public, afişe îndeamnă populaţia să rămână atentă.

Purtatea măştii nu este obligatorie, însă mulţi chinzi poartă o mască de protecţie în public.

„Nu sunt îngrijorată, pentru că mă protejez bine”, declară vânzătoarea Nie în piaţa din Wuhan, care îşi dezinfectează hainele pentru a nu se contamina. „Voi continua să o fac chiar dacă va exista un al doilea val”, dă ea asigurări.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Mihai Popescu
8.12.2020, 18:53:02

Este clar ca chinezii sunt de vina pt. pandemia de coronavirus. Acum americanii si occidentalii se lupta din greu sa omoare coronavirusul care acum aproape ca a disparut din China.

-2 (10 voturi)
moftronix2
8.12.2020, 21:39:57

Mihai Popescu ...Fasciștii blogului se oftică de disperate și de supărare că nu mai are China coronavirus...Fasciștii se oftica pentru că comuniștii chinezi sunt de o mie de ori mai valoroși. Noi consumam produse făcute de chinezi. Nu de fasciști.

+1 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
8.12.2020, 20:44:34

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
8.12.2020, 23:00:10

Comentariu considerat abuziv.

ana_
9.12.2020, 04:47:18

„Viaţa în Wuhan la un an” După ce ne-au dat virusul din Wuhan, încep să cred că au ceva dreptate cei care pretind compensații din partea Chinei, pentru toată suferința, moartea și sărăcia pe care au provocat-o. P.S. Este cineva care semnează ADH, diverse „articole”, lipsite de posibilitatea de a comenta la ele și care sunt pur și simplu reclamă pentru Huawei, nesemnalată ca atare. Rușinică.

0 (4 voturi)
Modifică Setările