Asia

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Armata chineză difuzează un filmuleţ cu simularea unui atac asupra unei bazei americane. Unele scene sunt împrumutate de la Hollywood

21
21 Sep 2020 10:43:18
Autor: Ion Gaidau
Captură YouTube
Captură YouTube

Forţele Aeriene Chineze au difuzat în aceste weekend un filmuleţ în care prezintă bombardiere H-6 cu capacitate nucleară simulând un atac asupra bazei americane Andersen, situată pe Insula Guam, în Pacific, relatează Reuters.

Filmuleţul a fost publicat sâmbătă pe contul de Weibo al Forţelor Aeriene Chineze în contextul în care acestea din urmă efectuează, de vineri, exerciţii în Strâmtoarea Taiwan. Tot vineri, un membru al Departamentului de Stat american a sosit la Taipei. Este vorba de prima vizită la nivel atât de înalt a unui oficial american în Taiwan, o insulă despre care Beijingul susţine că face parte din teritoriul chinez.

Guamul găzduieşte facilităţi militare care ar fi esenţiale pentru Statele Unite în cazul unui război în regiunea Asia-Pacific.

Filmuleţul de două minute şi 15 secunde intitulat „Zeul războiului H-6K trece la atac!” arată bombardiere decolând de la o bază situată undeva în deşert pe o coloană sonoră demnă de o superproducţie de la Hollywood. Apoi un pilot poate fi văzut trăgând o rachetă spre o pistă de aterizare neprecizată. Totuşi, o imagine de satelit sugerează că este vorba de baza Andersen.

„Suntem protectorii securităţii aeriene a patriei. Avem mereu misiunea şi capacitatea de a apăra securitatea cerului patriei”, scriu Forţele Aeriene Chineze.

Menit să stimuleze patriotismul chinezilor, filmuleţul a ajuns într-un final un subiect de glume şi critici. Deloc suprinzător, chinezii au folosit imagini din filme celebre de la Hollywood pentru a ameninţa Statele Unite. De exemplu, mingea de foc de minutul 01.07 este din „The Hurt Locker” („Misiuni periculoase”). De asemenea, scena care prezintă o rachetă zburând către o bază militară este preluată din „Transformers: Revenge of the Fallen” („Transformers: Răzbunarea celor învinşi”), în timp ce scena exploziei provine din „The Rock” („Stânca”).

FOTO Twitter AppleDailyHK

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

フフェオチラ実真
21.09.2020, 10:51:43

E de bine... prersupun ca nu e primul! Multe multumiri lui trump! Klaus, arunca dracu` sapca aia, si da 5g-ul la chinezi, altfel am pus-o! :)))

-1 (9 voturi)
m wakki
21.09.2020, 11:09:53

când nu prea ai altceva, e bun și un filmuleț dintr-ăsta afurisita de realitate îi omoară pe ei, ca și pe rusnaci

+2 (8 voturi)
Caşă
21.09.2020, 11:34:45

Era clar ca SUA nu avea nicio sansa in fata fortelor chineze .

-4 (10 voturi)
Maleficio Decenu
21.09.2020, 11:44:28

”Păi dacă se unesc Chinas cu Rusia vorbim toți ori chineza și rusa,2 dintre limbile oficiale mondiale în viitor.”

0 (8 voturi)
pathfinder
21.09.2020, 11:24:11

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările