Asia

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Armata de raţe a Chinei, trimisă în misiune la graniţa cu Pakistan

26
27 Feb 2020 15:31:32
Autor: Ion Gaidau
O raţă poate mânca până la 200 de lăcuste pe zi  FOTO Shutterstock
O raţă poate mânca până la 200 de lăcuste pe zi  FOTO Shutterstock

China desfăşoară o armată de 100.000 de raţe la graniţa cu Pakistan pentru a opri o invazie de lăcuste, scrie presa internaţională.

Experţii din cadrul Ministerului chinez al Agriculturii afirmă că o raţă poate mânca până la 200 de lăcuste pe zi şi sunt mai eficiente decât pesticidele în combaterea acestor insecte dăunătoare.

Ţinând cont de această părere, regimul comunist de la Beijing a decis să trimită o armată de 100.000 de raţe în provincia Xinjinag, care se învecinează şi cu Pakistan, pentru a opri o invazie de lăcuste preconizată a fi cea mai gravă din ultimii 20 de ani în China.

De fapt, această metodă de combatere a lăcustelor a fost testată şi în cazul invaziei de acum 20 de ani, iar eficacitatea a fost considerabilă, notează presa locală.

Potrivit lui Lu Lizhi , expert la Ministerul Agriculturii, folosirea raţelor împotriva lăcustelor este o metodă mai puţin costisitoare şi mai ecologică decât cea privind recurgerea de pesticide. În plus, raţele sunt mai disciplinate şi mai mâncăcioase în comparaţie cu alte păsări. „Raţele rămân în grup şi prin urmare sunt mai uşor de gestionat, în comparaţie cu găinile de exemplu“, spune expertul, notând că o raţă poate mânca până la 200 de lăcuste, în timp ce o gaină doar 70.

La fel ca multe alte ţări din Africa şi Asia, Pakistanul se confruntă cu o invazie de lăcuste greu de oprit.

ONU avertizează asupra unui dezastru umanitar dacă roiurile de lăcuste care au făcut prăpăd în Africa şi Asia nu sunt oprite.

Lăcustele călătoare au pornit peste mări din deşertul Peninsulei Arabice, unde trecerea mai multor cicloane tropicale în ultimii ani a creat condiţii propice reproducerii lor. Furtunile şi ploile abundente din ţările africane au complicat şi mai mult situaţia. Mai mult, eforturile de combatere a acestor insecte dăunătoare nu au dat rezultatele aşteptate, iar, pe fondul modificării climatice, perioada de eclozare s-a extins în luna martie.

O invazie de lăcuste ar fi o nouă provocare pentru statul chinez, după epidemia de Covid-19. 

Filmuleţ de propagandă cu armata de raţe a Chinei în drum spre Xinjiang

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

Gabriel din Bugeac
27.02.2020, 15:42:05

Bravo !

+2 (10 voturi)
Sorin Constantin
27.02.2020, 16:33:19

@ gabriel din Bugeac..., China este o dictatură comunistă, nu poate să dea lecții industrializaților din Occident, lui sTrump, cum se combate molima cu lăcuste fără chimicale din Amerikakania...Ce instrucție s-o fi făcut cu rațețe din imagini, toate mergeau spre lupta cu dușmanul, cu lăcustele, nici una nu stătea pe gînduri, nici una nu dezerta, nu, toate spre luptă cu insectele zburătoare, neinvitate pe teritoriul Chinei. Probabil oamenii le asigură periodic și apă unde să bea și să se scalde un pic, înainte de o nouă luptă cu dăunătoarele...Și gîniațil păsărilor este și sînt bun fertilizator al solului chinezesc, normal, să nu ne mai mirăm cînd vedem la supermarket usturoi chinezesc...Vai de noi.

-4 (18 voturi)
gmbplay
27.02.2020, 16:09:10

Care propaganda , este o actiune facuta bine si ecologica ! Ah , ce va mai suspina greta pionera .

+11 (15 voturi)
Sorin Constantin
27.02.2020, 16:42:10

@ gmbplay..., te-ai deconspirat, ești un anti-amerikakan și mai mult ești prodiktatura comunistă din China. Rațele care se vor îmbuiba cu lăcuste vor avea colesterolul mărit, poate și hipertensiune, vor trebui alergate în marșuri fără limită pentru a redeveni suple, ori li se va oferi posibilitatea să înoate zilnic pe niște lacuri pline cu lintiță și vor fi obligate să devin vegane, că prea vor atîrna șuncile pe ele după îmbuibarea cu lăcuste...Orășenii, cine știe ce e aia lintiță ???

-5 (15 voturi)
gmbplay
27.02.2020, 17:10:46

Politica pentru mine este nula-nula indiferent daca este vorba de ai nostri politruci sau ai chinezilor , americanilor , etc. pentru mine toti au valoarea ZERO , dar imi permit sa apreciez lucrurile facute cu cap .

+8 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (26)