Asia

articolul anterior articolul urmator

Zeci de mii de persoane participă la Hong Kong la o manifestaţie pentru aniversarea a şase luni de contestaţii

0
8 Dec 2019 14:39:54
Autor: News.ro
Militanţii prodemocraţie din Hong Kong au ieşit pe străzi, duminica,la o manifestaţie considerată cea mai importantă din ultimele luni FOTO AFP
Militanţii prodemocraţie din Hong Kong au ieşit pe străzi, duminica,la o manifestaţie considerată cea mai importantă din ultimele luni FOTO AFP

Zeci de mii de persoane participă la Hong Kong la o manifestaţie pentru aniversarea a şase luni de contestaţii şi pentru a lăsa "o ultimă şansă" autorităţilor să răspundă revendicărilor lor.

Militanţii prodemocraţie au ieşit pe străzi, duminică, la o manifestaţie considerată cea mai importantă de câteva luni.
 
Poliţia a autorizat această manifestaţie organizată de Frontul Civic al Drepturilor Omului (CHRF) de-a lungul insulei, premieră dinluna august.
 
CHRF, care luptă contra violenţei, a organizat marile manifestaţii din iunie şi iulie.
 
În decursul ultimelor luni, autorităţile din Hong Kong au interzis principalele manifestări, invocând riscuri de violenţe.
 
Protestele izbucnite în Hong Kong în luna iunie a acestui an sub numele „Mişcarea Umbrelelor” s-au transformat deseori în confruntări cu forţele de ordine, iar teritoriul ce a aparţinut de Marea Britanie până în 1997, când a fost cedat Chinei, trece acum prin cea mai importantă criză din ultimele decenii. Doi oameni au fost împuşcaţi şi răniţi de poliţie şi câteva mii, răniţi în confruntări. Peste 2.300 de persoane au fost arestate în această perioadă. Cel puţin şase oameni au murit.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările