Europa

articolul anterior articolul urmator

77 de cazuri ale variantei sud-africane a coronavirusului depistate în Marea Britanie

3
24 Jan 2021 19:01:30
Autor: George-Andrei Cristescu
Cele două vaccinuri aprobate de Marea Britanie sunt eficace împotriva tuturor tulpinilor                       FOTO: Getty Images
Cele două vaccinuri aprobate de Marea Britanie sunt eficace împotriva tuturor tulpinilor                       FOTO: Getty Images

Ministrul Sănătăţii britanic, Matt Hancock, a anunţat duminică 77 de cazuri de infectare cu tulpina de coronavirus descoperită în Africa de Sud. Persoanele infectate au călătorit acolo sau sunt contacţi ai acestora. La aceste cazuri se adaugă şi nouă cazuri de infectare cu o altă tulpină a virusului, descoperită în Brazilia.

„Aceste persoane se află sub observaţie strictă şi am intensificat anchetele epidemiologice pentru a face tot posibilul să oprim răspândirea virusului”, a declarat ministrul britanic Matt Hancock. Acesta a cerut cetăţenilor să respecte regulile sanitare pentru a se proteja de noile variante ale virsului. 

Dat fiind că în Marea Britanie a devenit dominantă o altă mutaţie a virsului - în Londra şi încă o zonă a ţării - au fost suspendate zborurile dinspre Africa de Sud, Brazilia şi Portugalia pentru a preveni intrarea pe teritoriu a persoanelor infectate cu aceste tulpini. O caracteristică comună a noilor tulpini este capacitatea de transmitere mai ridicată.

Tulpina britanică şi rata mortalităţii

Experiţlor britanici nu le este încă „absolut clar” că tulpina britanică se află în corelaţie cu o rată mai mare a mortalităţii decât varianta originală, premierul Boris Johnson a sugerat că s-ar putea să fie mai letală. „Există unele dovezi, dar sunt foarte timpurii. Este un număr mic de cazuri şi este mult prea devreme să spunem că aceasta este situaţia”, a declarat Yvonne Doyle, director medical la Public Health England. 

În mod indirect însă, noua tulpină a crescut indicele de mortalitate din cauza suprasolicitării sistemului sanitar pe fondul creşterii numărului de cazuri infectaţi cu SARS-CoV-2. Vestea bună este că datele existente până acum arată că cele două vaccinuri aprobate în regat - AstraZeneca/Oxford şi Pfizer/BioNtech - sunt eficiente împotriva tuturor variantelor ale coronavirusului. 

Marea Britanie a înregistrat sâmbătă 33.552 de noi cazuri de infectare şi 1.348 de noi decese asociate COVID-19, un număr în scădere faţă de recordul înregistrat miercuri, de 1.820.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Camelia Sorescu
24.01.2021, 19:07:30

Se face foarte multă reclamă acestor noi tulpini cu scopul de a inocula frica în oameni și a-i trimite la vaccinare. Vaccinarea însă pare a fi, în exclusivitate după părerea mea, sursa tulpinelor. 1 an de zile nu au existat mutații. Și brusc cum au început vaccinurile au apărut. De notat că au apărut 3 mutații în 3 țări, Anglia, Africa de Sud și Brazilia, care folosesc 3 vaccinuri diferite. Acum pe ProTV este o știre potrivit căreia și Israelul suspectează că se confruntă cu o mutație. Este o coincidență prea mare, după părerea mea. S-a greșit flagrant în gestionarea acestei pandemii promovându-se vaccinuri pe repede înainte fără a fi suficient testate. Ca și în cazul Pfizer care este în realitate un vaccin experimental, potrivit paginii numărul 19 din prospectul pus la dispoziție de producător și care spune, citez, „Pentru a confirma eficacitatea și siguranța Comirnaty, DAPP trebuie să depună Raportul final al studiului clinic pentru studiul C4591001 randomizat, controlat cu placebo, în regim orb pentru observator.” https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_ro.pdf S-a greșit flagrant și impardonabil cu campaniile de vaccinare, după părerea mea.

-1 (3 voturi)
Ce ar spune Isus
24.01.2021, 19:26:55

Parerea postacului Camelia Septa Unella pe forumuri anonime? Postacului platit de mai sus i-a fost explicat deja de cateva ori ca la paginile 18 si 19 sunt punctate intervalele regulate de timp la care se vor raporta controalele de calitate (care au oricum si etape intermediare) care verifica daca loturile produse si-au pastrat calitatea in timp (pentru a evita o scadere a calitatii si deci a eficientei in paralel cu cresterea productiei) si datele la care se vor raporta rezultatele intermediare si finale ale lotului de cca 40.000 de voluntari pe care s-a experimentat vaccinul, pentru a avea datele finale in ceea ce priveste durata imunitatii. However, pentru ca are dificultati cu intelegerea anumiotor concepte, postacul este iertat, si de data asta. Sa vezi ce bonus isi ia la sfarsitul lunii postacul... a muncit mult, a tras din greu luna asta. Biroul de postaci sovietici e mandru de tine, Septa! 🤣 🤣 🤣

+5 (5 voturi)
Camelia Sorescu
24.01.2021, 21:13:31

Ce ar spune Iisus stimate domn, am luat act de obsesia cu privire la subsemnata pe care ați dezvoltat-o și nu pot decât să vă compătimesc pentru nivelul degradării morale la care ați ajuns urmărindu-mă pe acest forum cu scopul de a profera calomnii și invective la adresa mea doar pentru că nu vă puteți împăca cu ideea că nu gândim la fel și nu dau înapoi din a-mi exprima părerile într-o manieră deschisă, obiectivă, transparentă și decentă. Vă atrag atenția însă că vă paște o plângere penală pentru hărțuire și instigare la ură. Ne aflăm pe un forum public iar conform legii acesta se asimilează spațiului public. Vă sfătuiesc să vă revizuiți atitudinea iar în cazul în care aveți ceva obiectiv sau concis de spus să o faceți respectând regulile bunului simț și ale decenței. Cu privire la afirmația falsă cum că mi „s-ar fi explicat ceva” întrebarea care se pune este de către cine? De un comentator care face speculații pe marginea unei propoziții scrise negru pe alb care confirmă statutul de ineficace și nesigur al vaccinului. Este foarte puțin important dacă se testează vaccinul pe 40 000 de ii sau 4 000 000 de oameni. Important este că vaccinul, conform spuselor producătorului, nu este eficient și nici sigur, e afirmație făcută chiar de producător în prospect și dublată de experții prezentați în media care afirmă cu aplomb că vaccinul trebuie făcut apoi atrag atenția că masca trebuie purtată mai departe și distanța în continuare păstrată. Dacă dumneavoastră refuzați o evidență, anume cea oficială, și respingeți un raționament clar, de nivelul logicii elementare, semantic și lingvistic, nu este vina mea și nici nu am de gând să mă erijez în profesor de limba română și de logică pentru a vă învăța cum se citește și interpretează un text. Vaccinul este experimental până în decembrie 2023.

-7 (7 voturi)
Modifică Setările