Europa

articolul anterior articolul urmator

Mii de cadre medicale din Grecia vor fi suspendate fără plată pentru că au refuzat să se vaccineze anti-COVID-19

19
2 Sep 2021 10:10:07
Autor: Viorica Marin
Conform sindicatului personalului sanitar, circa 2.000 dintre cele 10.000 de cadre medicale încă nevaccinate s-au programat miercuri pentru prima doză. FOTO Shutterstock
Conform sindicatului personalului sanitar, circa 2.000 dintre cele 10.000 de cadre medicale încă nevaccinate s-au programat miercuri pentru prima doză. FOTO Shutterstock

Vaccinarea obligatorie va lăsa Grecia, începând de joi, fără circa 10.000 de cadre medicale din sectorul public, acesta fiind numărul celor care încă nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 şi care vor fi suspendaţi fără plată până când se vor imuniza, conform unei legi intrate în vigoare miercuri.

Ministerul Sănătăţii a mai dat personalului sanitar un răgaz de o zi pentru a se vaccina cu prima doză, dar a atras atenţia că legea va fi aplicată fără ezitare.
 
Conform sindicatului personalului sanitar, circa 2.000 dintre cele 10.000 de cadre medicale încă nevaccinate s-au programat miercuri pentru prima doză.
 
În acest timp, adversari ai vaccinării obligatorii au desfăşurat proteste în faţa unor spitale din Atena şi Salonic, iar pentru joi sunt anunţate greve de câte cinci ore şi noi manifestaţii.
 
Ministerul grec al Sănătăţii a întocmit un plan de măsuri care va fi aplicat după suspendarea cadrelor medicale ce refuză vaccinarea. Planul prevede, printre alte măsuri, redistribuiri de personal între spitale, unirea unor clinici şi departamente şi contractarea de personal provizoriu.
 
Cea mai mare parte a personalului sanitar grec este însă vaccinat împotriva COVID-19, în rândul medicilor procentul celor imunizaţi fiind de circa 95%, după ce în ultimele zile a crescut semnificativ numărul cadrelor medicale vaccinate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

dumitru bogdan
2.09.2021, 10:24:02

M-am tot întrebat de unde aceasta presiune pentru vaccinare obligatorie. Din punct de vedere al transmisiei virusului nu cred ca un om cu capul pe umeri mai considera ca vaccinul este eficace. Cred ca am găsit răspunsul. Va fi nevoie de multe rapeluri, la 6 luni. Populației trebuie sa i se arate pisică, sa se obișnuiască cu ideea. De aceea U. E. a achiziționat un miliard 200 milioane de doze, de trei ori populația statelor U. E. Sunt oameni care vor face doua, trei, patru doze, dar la a 6-a vor vrea sa între în rezistenta. Asta trebuie evitat. Exemplul Israelului este edificator. Marți au avut cel mai mare număr de înfectari ever în tara. Doua milioane de oameni au primit a treia doza și au anunțat ca niciunul nu s-a infectat. Deci la 6 luni booster. Dar tari ca România vor putea susține financiar o campanie de ani de zile de vaccinare, zi de zi de zi? Vom fi sănătoși dar distruși financiar. Tara va aparține Pfizer.

-20 (26 voturi)
Coronavirus Noul
2.09.2021, 10:40:09

Dumitru Bogdan, știi cam cât costa 1 luna la ATI? Cam cât 10000 de vaccinuri pfizer sau mult mai multe Astra-Zeneca. Aproximativ 1 luna a fost durata medie petrecuta la ATI, de cei cu forme grave. Ii tot dai înainte cu Israelul: uita-te ca mortalitatea a scăzut de zeci de ori fata de primele valuri. Și la fel e în UK, Spania sau Italia. La cat de cantagioasa e tulpina asta, probabil vom face aproape toți Covid. Important e cati vor muri sau vor avea nevoie de luni de tratament de recuperare. La noi, proporția va fi cu siguranță mult mai mare decât în Israel.

+11 (19 voturi)
Saas Abi
2.09.2021, 10:45:58

bancuri..teorii ale conspiratiei.vedeti cati din cei internati in spitale sunt nevaccinati (80-90 %)..ca si 10-20% sunt si vaccinati , ei bine asta nu e matematica elementara, 1 +1=2. , e biologie. dar avand in vedere ca majoritatea ce intra in spitale sunt cei nevaccinati inseamna ca vaccinul tot e bun la ceva.Apoi rapeluri..poate nu stiti dar si in copilarie existau rapeluri.asa se face Inclusiv cel antitetanos se repeta.( la 10 ani) . La anumite tipuri de virusuri si in general nu exista vaccinare cu efect pentru totdeauna. nu exista asa ceva si nimeni nu a sustinut asa ceva.si da guvernele nu vor putea sustine la nesfarsit vaccinarea. cine va vrea se va vaccina, cine nu, pace buna si va trai cu riscul.atit.cei ce llucreaza in sistem medical ar trebui sa aiba macar o minima protectie vaccinala , care desigur nici ea nu e 100%( si nu va fi vreodata, repet nici nu s-a sustinut asa ceva).de vaccinarea obligatorie mai demult ati auzit..ati auzit cum s-au limitat, chiar eradicat zonal anumite boli?! asa ca sa lasam povestile despre conspiratii

+15 (19 voturi)
mihai radu
2.09.2021, 11:06:46

dumitru bogdan,am fost internat la ATI două săptămâni,130 injecții,80 perfuzii,cam 150 pastile diferite,ai măcar o idee de cât a costat tratamentul,nimic nu este mai cumplit decât să tragi aer în piept și el să nu intre !

+15 (17 voturi)
Coronavirus Noul
2.09.2021, 10:41:51

Poate vin în România, pentru ca oricum avem deficit de medici. La noi, e valabil și "vaccinul la chiuveta". Hârtia sa fie.

+11 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările