Europa

articolul anterior articolul urmator

În urma criticilor şi pe fondul campaniei electorale, Boris Johnson suplimentează ajutoarele pentru sinistraţii inundaţiilor din Anglia

0
13 Nov 2019 12:42:50
Autor: Ion Gaidau
Oraşul Doncaster după inundaţii FOTO EPA-EFE
Oraşul Doncaster după inundaţii FOTO EPA-EFE

Guvernul britanic a suplimentat ajutorul pentru sinistraţii inundaţiilor din nordul Angliei, decizia venind în urma unor critici formulate chiar din zonele afectate de către liderii opoziţiei.

Marţi, la finalul unei şedinţe de urgenţă, Guvernul condus de Boris Johnson a anunţat mobilizarea a încă 100 de militari în sprijinul sinistraţilor din South Yorkshire şi deblocarea de noi fonduri, ajutoarele ajungând acum la 500 de lire sterline (580 de euro) pentru locuinţe şi 2.500 de lire sterline (2.900 de euro) pentru întreprinderile mici şi mijlocii ce nu pot fi despăgubite de companiile de asigurare.

„Inundaţiile recente au un efect devastator asupra locuitorilor şi întreprinderilor. În aceste condiţii, este esenţial ca populaţia să aibă sprijinul necesar pentru a-şi reveni“, a semnalat premierul Boris Johnson, citat într-un comunicat preluat de AFP.

Suplimentarea ajutorului a fost decisă pe fondul campaniei electorale şi în urma criticilor lansate din zonele inundate de către şeful laburiştilor Jeremy Corbyn şi liderul liberal-democrat Jo Swinson.

Marţi, Corbyn a denunţat răspunsul slab al Guvernului Johnson în cazul indundaţiilor şi a cerut ţinerea unei şedinţe de urgenţă.

O femeie a murit în inundaţiile din nordul Angliei, trupul ei neînsufleţit fiind scos din râul Derwent.

Britanicii sunt aşteptaţi pe 12 decembrie la urne în cadrul alegerile legislative anticipate, declanşate din cauza crizei politice legate de Brexit.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările