Europa

articolul anterior articolul urmator

Înca un atentat islamist, înca un omagiu naţional

9
8 Oct 2019 14:31:00
Ciprian Apetrei

Astăzi a avut loc, la Paris, un omagiu naţional adus ultimelor victime ale terorismului islamist. Patru poliţişti. Ucişi, cu un cuţit, la locul de muncă de către un coleg de-al lor, "radicalizat". Al cincilea este în stare gravă.

Atacatorul era supravegheat de alţi poliţişti, pentru era cunoscut ca islamist. Acum toată lumea arată cu degetul spre aceştia, nu spre cauzele situaţiei.

După atentatul de la Charlie, când toată lumea s-a solidarizat cu Franţa, emoţia a scăzut pas cu pas. A urmat Bataclan, atentatul de ziua Franţei de la Nice, cel de Crăciun de la Strasbourg. Acum nu a fost nici o mişcare naţională "Je suis policier" sau ceva de acest fel.

Serviciile de informaţii spun că în Franţa sunt peste 20 000 de "radicalizati". Din ce în ce mai mulţi în sevicile publice. Nu îi pot supraveghea pe toţi, permanent. Nici nu îi pot deranja, dacă nu ii prind cu bomba în braţe.

Poliţistul ucigaş era printre cei care avea acces la informaţii secrete. Pe care le ducea şi acasă. Încă nu se ştie ce făcea cu ele. Este cea mai mare breşă de securitate de până acum, care ajunge publică.

Discuţiile despre moscheile unde au loc radicalizarile, despre centrele de formare salafistă, despre site-urile de propagandă, au încetat. Toate intră sub semnul "libertăţii".

Este o resemnare plină de tristeţe. Pentru cine va fi următoarea ceremonie? La omagiu qu participat trei preşedinţi ai Republicii care nu au reuşit să dea de cap acestei probleme.

Banalitatea răului.


Citiţi şi: Franţa, încă un atentat fără vinovaţi? Je suis catholique.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Stefan din Nord
8.10.2019, 17:25:44

Mandrul cocos galic de altadata nu mai e ce-a fost E naparlit ,fara pene in coada ,vai mama lui .

+1 (5 voturi)
G M
8.10.2019, 18:39:33

Franța e deja islamică și nu mai e cale de întors. Creștinii indiferenți și anticlericali vor fi mâine musulmani practicanți și se vor simți mai bine.

+1 (5 voturi)
Cristian saileanu
8.10.2019, 20:14:13

nu, domnule, asta nu e adevaraat! un musulman, adept al religiei pacii, nu poate comite crime! era - fara doar si poate - un urmas al lui trump!

+1 (5 voturi)
Fifi Înaripatou
8.10.2019, 20:21:40

Comentariu considerat abuziv.

mossss ion roata
8.10.2019, 21:14:42

Numai FN v-ar pune voua capat, zevzecilor... păcat că Franţa nu mai este mare, a devenit Marea Jamahirie Arabă Franceză Populară şi Socialistă (ca şi Jamahiria Germania, de fapt), si nu mai ajungeti unde trebuie! Tot istoria ne invata ca de fapt mandra Franţă este inventatoarea lagarelor de concentrare, si as mentiona aici numai lagărul Les Milles, pe care nemţii l-au preluat în 1940 cu tot cu conţinut!

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările