articolul anterior articolul urmator

Începutul construirii instituţionale a Statelor Unite ale Europei?

52
14 Sep 2017 10:33:43
Cristian Unteanu
Jean-Claude Juncker FOTO AFP
Jean-Claude Juncker FOTO AFP

52 Comentarii

, new_age
14.09.2017, 10:58:12

Oare Klaus Johannis are de gand sa explice pe intelesul tuturor ce inseamna SU ale Europei,oare cum va explica ca atunci cand se vor infiinta NICI O TARA MEMBRA nu va mai avea suveranitate ci un guvern central la Berlin? Sunt tare curios cum o sa accepte romanul de rand sa se scoata din constitutie sintagma "stat suveran si independent" pentru ca asta inseamna Statele Unite ale Europei. Din pacate este un proiect nascut mort nu doar datorita lipsei unei limbi unice ci datorita diferentelor prea mari economice ,sociale de legislatie si in cele din urma de religie si traditii.

-6 (20 voturi)
aurel george
14.09.2017, 11:30:00

"Sunt tare curios cum o sa accepte romanul de rand sa se scoata din constitutie sintagma "stat suveran si independent" pentru ca asta inseamna Statele Unite ale Europei." new age, romanului ii place statul suveran si independent, altfel cum ar putea sa voteze dragnea, borfasi si analfabeti prin parlament? Cum s-ar putea uita el altfel la nenea mirel palada cum "sparge mufa" in direct? Ce dracu vorbiti voi bai de civilizatie cand sunteti inca legati cu glia de picior? Ce dracu de contributie ati avut voi la UE cand nici sa scrieti nu stiti? Tot horcaiti cu identitatea voastra. Care-i aia? gluma de autobaza din crangasi sau obor? flegmele lui badea sau ale lui mirel curea?

0 (18 voturi)
Lucifer
14.09.2017, 11:35:27

Discursul lui Juncker nu a pomenit nimic despre relaţiile cu SUA+UK şi nici cu cele cu Rusia.Nu a fost spus nimic nici despre politica faţă de Ucraina şi Moldova.Asta înseamnă că eventuala federaţie "Statele Unite ale Europei" se va poziţiona ca anti-americană şi pro-rusă?Rămâne de văzut.Ca părere,"acţiunile" României la bursa "noii Europe" au crescut şi asta nu din cauza situaţiei interne din România(aflate în picaj democratic datorită guvernării PSD+ALDE),ci fiindcă "noua UE" are nevoie de România pentru a avea ieşire la Marea Neagră în jurul căreia este un mare ghem de interese politice şi economice.Opinez că România ar trebui "să-şi vândă scump pielea",inclusiv să forţeze accederea Moldovei în UE.Referitor la adoptarea monedei €,asta mi se pare o capcană prin care vor "să ne jumulească" în continuare.România nu va fi pregătită să adere la zona € atât timp cât este condusă de PSD iar BNR este condusă de Isărescu.Vom mai vedea cum se vor descâlci treburile.Deocamdată totul pare îmbucurător pentru România,dar numai pe plan extern nu intern.

+2 (6 voturi)
karl johnson
14.09.2017, 11:43:34

cu aceasta noua gaselnita de supra stat european , prevad cat de cuarand si un nou impozit european , ca doar cum vreti sa fie finantat acest monstru de dictatura...?

-4 (6 voturi)
Lucifer
14.09.2017, 11:48:24

Păi există o taxă "de participare" de 1,0% din pib,respectiv vreo 1,6 mld.€ în cazul României.

-1 (5 voturi)