Europa

articolul anterior articolul urmator

Întâlnire între extrema dreaptă şi populişti la Roma

3
23 Sep 2019 12:34:39
Autor: News.ro
Georgia Meloni şi Viktor Orban
Georgia Meloni şi Viktor Orban

Lideri politici s-au întâlnit în weekend la o conferinţă a extremei drepte, la Roma, la apelul Partidului Fratelli d'Italia şi preşedintei sale Georgia Meloni, care a venit la reuniune împreună cu premierul Giuseppe Conte, relatează Euronews.

Între alţii, la întâlnire au participat premierul ungar Viktor Orban şi Hermann Hertsch de la Partidul spaniol Vox.
 
”Dreapta are cu adevărat posibilitatea ca, în următorii cinci ani, în Parlamentul European (PE), să schimbe echilibrul puterii pe care-l cunoaştem acum”, potrivit lui Hermann Hertsch.
 
”Cineva, în Germania, va trebui să ia hotărârea, în următorii ani, dacă CDU (Uniunea Creştin Democrată a cancelarului Angela Merkel) vrea să se afle în continuare într-un guvern de stânga sau dacă vrea cu adevărat săfacă un guvern conservator cu (Partidul Alianţa pentru Germania) AfD (extremă dreapta) de dreapta”, a spus el. ”Vreau să spun că acest tip de decizie trebuie săfie luată”, a adăugat el.
 
În afară de premierul suveranist ungar, alt invitat de marcă a fost italianul Antonio Tajani, de la Partidul Forza Italia (dreapta) al lui Silvio Berlusconi.
 
”Imigraţia este o problemă care trebuie să fie rezolvată la nivel european. Nu este o problemă naţională, nu este nici măcar o problemă de uşi deschise, de uşi închise, de vapoare ale unor ONG-uri”, a declarat fostul preşedinte al Parlamentului European.
 
”Fie există o strategie pe termen lung, fie riscăm cu adevărat să continuăm să fim o trecere... Chiar şi cu porţile închise, ambarcaţiuni micicontinuă să sosească cu mulţi imigranţi clandestini, aşa că...”, a adăugat el.
 
”Este un eveniment care se află a 22-a ediţie şi care a găzduit pentru prima oară un şef de stat. După ce a ignorat invitaţia lui Matteo Salvini, el a acceptat invitaţia şefei Fratelli d'Italia acum câteva luni”, a declarat, la Roma, Giorgia Orlandi.
 
”Este un mijloc de a retrezi la viaţă dreapta, dar şi de a o prezenta unită”, a adăugat ea.
 
”Iar dacă în Italia frontul opoziţiei este compact împotriva Guvernului galben-roşu, în Europa continuă disensiunile. Nu doar că Liga (extremă dreapta) şi Fratelli d'Italia aparţin unor grupuri diferite, dar Viktor Orban însuţi, simbolul suveranităţii, preferă pentru moment să rămână în Partidul Popular European (PPE, dreapta) şi să-i păstreze echilibrul”, este ea de părere.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Lucifer
23.09.2019, 14:32:13

Extrema dreaptă se pregăteşte să facă din nou prostii. O fi bine, o fi rău? Dar decât "progresismul" neo-marxist parcă mai bine o Europă conservator-naţională. Chiar dacă asta ar însemna recrudescenţa naţionalismului şi revizionismului european....

+1 (3 voturi)
Cristian saileanu
23.09.2019, 14:53:17

Numai dreapta poate salva europa, si de fapt intreaga lume, de lesbianism, homosexualitate, pansexualitate, imigratie in massa, etc...

+1 (3 voturi)
ana_
23.09.2019, 21:24:18

I-auzi. Dreapta și extrema dreaptă sunt același lucru. N-aș zice, noi mai avem logică. Imigrația este o problemă națională, ca și apărarea și afacerile interne. Putem încerca să ne apropiem pozițiile, dar nu e cazul să ne mintă nimeni că este o „problemă de solidaritate europeană”. Când românii au primit dreptul de muncă după 7 ani (întârzierea maxim admisă), n-a mai fost vorba de solidaritate. Și nici când țiganii români (cetățeni europeni!) au dat năvală în vest. Așa că repartizarea automată și obligatorie a imigranților, cuplată cu sancțiuni financiare pentru refuz de acceptare a lor, este inadmisibilă.

+1 (1 vot)