Europa

articolul anterior articolul urmator

Şapte sentinţe de închisoare pe viaţă pentru primul criminal în serie din Cipru. O româncă şi fiica sa de opt ani, printre victime

0
24 Jun 2019 16:29:27
Autor: Ştefana Radu
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Un căpitan de armată din Cipru a primit şapte sentinţe de închisoare pe viaţă, după ce a pledat vinovat pentru uciderea a cinci femei şi doi copii, în decursul a trei ani, potrivit The Guardian.

Cazul, care a implicat cele mai grave atrocităţi comise împotriva femeilor în Cipru, pe timp de pace, a stârnit revoltă şi groază pe insula unde infracţiunile serioase sunt relativ rare şi a forţat demisia ministrului de Justiţie şi concedierea şefului poliţiei.
 
Nikos Metaxas, în vârstă de 35 de ani, a pledat vinovat pentru 12 capete de acuzare, legate de omorul cu premeditare şi răpirea a şapte persoane – care proveneau din Filipine, România şi Nepal – în perioada septembrie 2016-Iulie 2018. Cei doi copii, de şase şi opt ani, erau fiicele a două dintre femei. O valiză în care se afla cadavrul Liviei Bunea a fost scoasă de pe fundul unui lac cu apă toxică, de lângă o mină dezafectată, la 28 aprilie 2019. După o săptămână a fost recuperat şi corpul neînsufleţit al fetiţei, Elenba Natalia.
 
Sentinţa pronunţată luni este cea mai dură măsură luată de sistemul judiciar cipriot până acum.
 
Poliţia a spus că acuzatul, divorţat şi tatăl a doi copii, le-a cunoscut pe femei pe internet. Victimele erau în general angajate ca femei de serviciu pe insulă.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii