Europa

articolul anterior articolul urmator

Şefa Comisiei Europene: UE nu va finanţa „garduri de sârmă ghimpată şi ziduri” la frontiere

18
22 Oct 2021 20:19:12
Autor: Daniela Serb
Şefa Comisiei Europene nu vrea să finanţeze ziduri în calea migranţilor
Şefa Comisiei Europene nu vrea să finanţeze ziduri în calea migranţilor

Ursula von der Leyen a spus limpede că Uniunea Europeană nu va da bani pentru a ridica bariere în faţa venirii migranţilor, aşa cum au cerut 12 ţări, printre care Lituania şi Austria.

Ursula von der Leyen a spus limpede că Uniunea Europeană nu va da bani pentru a ridica bariere în faţa venirii migranţilor, aşa cum au cerut 12 ţări, printre care Lituania şi Austria

„Am fost foarte clară asupra faptului că există o poziţie comună de lungă durată a Comisiei şi Parlamentului European potrivit căreia nu va exista nicio finanţare a gardurilor de sârmă ghimpată şi a zidurilor”, a spus şefa executivului european la finalul summitului Celor 27 de la Bruxelles, unde această chestiune a fost discutată, relatează AFP, citată de Agerpres.

Lituania construieşte un gard de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Belarus pentru a limita un aflux de migranţi pe care regimul lui Aleksandr Lukaşenko este acuzat că-l orchestrează. Preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a declarat că astfel de măsuri sunt „printre cele mai necesare pe termen scurt pentru a gestiona această criză”.

„Dacă Lituania construieşte o barieră (...) ea ar trebui să poată conta pe solidaritatea noastră. Nu este normal ca aceasta să fie finanţată numai de contribuabilii lituanieni”, a estimat noul cancelar austriac Alexander Schallenberg.

Miniştrii de interne din 12 ţări (Austria, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Grecia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia) au scris pe 7 octombrie Comisiei Europene pentru a cere UE să finanţeze construcţia de astfel de bariere.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Gabriel din Bugeac
22.10.2021, 21:01:57

Foarte bine ! Să se umple Europa de Vest de migranți, șandramaua asta se duce pe ****..

-4 (12 voturi)
Scârţan.Cu floretă şi toroipan !
22.10.2021, 22:31:19

Pare ca doamna asta cu sapte copii are alta agenda decat cea necesara cetatenilor UE. Dar, ce sa vezi, doamna nu are niciun vot direct pentru functia pe care o ocupa. Adica e numita nu aleasa prin vot. Cat de reprezentativ !

+6 (6 voturi)
Tomescu Tom
22.10.2021, 21:28:14

Cum s-ar spune ...fiecare e cu norocul lui !!! Comisia germano-europeană ...dictează .. 😜 și noi scriem după dictare .. 😜

+3 (3 voturi)
Adevarul supara
22.10.2021, 21:49:12

Pai sa nu dati bani, tu-ti gura mumatii, poate speri sa vina un islamist negru cu mataranga de 50cm sa fi si tu satula. Polonia, lasati-i tata sa treaca, nu se opresc la voi, in Germanistan cu ei.

+2 (16 voturi)
BYBY BYBYKU
22.10.2021, 22:13:29

pey da, dar nici nu poate sa opreasca pe cei ce-si fac gardurile pe banii lor, precum Ungaria

+10 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările