Europa

articolul anterior articolul urmator

Şeful diplomaţiei irlandeze, despre manevrele navale ale Rusiei în apropierea ţării sale: „Nu sunt binevenite”

5
24 Jan 2022 17:41:19
Autor: Ion Gaidau
Simon Coveney FOTO EPA-EFE
Simon Coveney FOTO EPA-EFE

În timp ce Londra îşi retrage personalul diplomatic din calea unei potenţiale ofensive militare a Moscovei, Marina Rusă plănuieşte să facă exerciţii în apele internaţionale din apropierea Irlandei.

Dublinul a fost informat deja de reprezentantanţa diplomatică rusă în legătură cu efectuarea unor manevre navale la 240 de coasta de sud-vest a Irlandei. Ministrul irlandez de Externe Simon Coveney s-a împotrivit acestui plan.

„Noi nu avem puterea să prevenim aceasta, dar i-am spus clar ambasadorului rus în Irlanda că acest lucru nu este binevenit”, a declarat Coveney.

„Nu este momentul pentru a creşte activitatea militară şi tensiunea în contextul a ceea ce se întâmplă cu şi în Ucraina în acest moment”, a adăugat şeful diplomaţiei irlandeze.

Moscova a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că marina sa va organiza exerciţii ample, de la Pacific până la Atlantic. Este vorba de cea mai recentă demonstraţie de forţă pe fondul creşterii activităţii militare la graniţa cu Ucraina şi a tensiunilor cu Occidentul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

ACR
24.01.2022, 19:19:15

E exact ce face Marea Britanie in Marea Neagra, nu? De ce criticam numai cand ne vedem interesul?

+1 (5 voturi)
Groza Carmen
24.01.2022, 20:08:12

Satul arde, dar baba se piaptănă, putler o caută cu lumânarea - deja a rezolvat toate problemele economice ale populației, drumuri, sărăcie, demografie?? Ce să mai vorbim...

0 (6 voturi)
echi
24.01.2022, 20:45:04

Faci( adicalea esti platit) pe pro$t@naku sau tu chiar asa esti? Cum sa fie acelasi lucru manevrele Rusiei in coasta Irlandei? de cand Rusia e aliata cu Irlanda? In Marea Neagra, marina MB si a altor state NATO vine la invitatia aliatilor, cum ar fi Romania si Turcia sau BUlgaria. Pe Rusia nu a invitat-o nimeni in coasta Irlandei. Pricepushi sau trebuie sa-ti desenez flacau?

+2 (4 voturi)
echi
24.01.2022, 20:48:33

Groza Carmen nu numai ca Purtinica nu a rezolvat problemele plebei ivanesti, dar ca atacand, le va face acestora viata si mai grea, privandu-i de cele necesare traiulu

+1 (3 voturi)
Stelian Pop
25.01.2022, 06:11:23

Prostia ta este deprimanta.

-1 (1 vot)
Modifică Setările