Europa

articolul anterior articolul urmator

Şeful Ryanair: Pilotului nu i s-a oferit altă variantă decât să aterizeze la Minsk. I s-a spus că Ryanair nu răspunde la telefon

1
16 Jun 2021 16:10:11
Autor: Maria Ţaga
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Pilotul avionului care a fost deviat luna trecută către Belarus nu a primit alte alternative decât să aterizeze la Minsk, a declarat CEO-ul Ryanair. Controlorii de trafic aerian de la Minsk i-au spus pilotului că există o „ameninţare credibilă” la adresa zborului şi că „o bombă la bord va fi detonată” dacă pilotul va intra în spaţiul aerian lituanian, le-a spus Michael O'Leary parlamentarilor britanici.

Zborul, care a decolat de la Atena, a fost deviat la Minsk pe 23 mai, unde jurnalistul de opoziţie Raman Protasevici şi prietena sa au fost arestaţi, conform Euronews.

Căpitanul ceruse să vorbească cu centrul de control al operaţiunilor Ryanair, dar oficialii din traficul aerian din Minsk i-au spus că „Ryanair nu răspunde la telefon”, a spus O'Leary.

„Aceasta a fost în mod clar o încălcare premeditată a tuturor regulilor şi reglementărilor internaţionale cu privire la siguranţei aviaţiei", a spus el.

Liderii europeni au numit devierea avionului din Belarus drept „deturnare” şi au interzis companiilor aeriene din Belarus să zboare în spaţiul aerian al UE. Companiilor aeriene europene li s-a spus să nu mai zboare peste spaţiul aerian din Belarus.

Dar O'Leary a spus că nu susţine astfel de interdicţii de zbor.

„Nu putem avea o situaţie în care companiile aeriene, călătoriile aeriene, clienţii noştri şi cetăţenii noştri riscă să fie deturnate şi deturnate sub pretenţii false. Dar, în egală măsură, mult mai mulţi cetăţeni britanici vor fi perturbaţi ca urmare a zborurilor pe distanţe lungi între Marea Britanie şi Asia, de exemplu, acum trebuind să zboare în jurul Belarusului sau evitând spaţiul aerian din Belarus", a spus el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Index 4.2.2
16.06.2021, 16:49:29

Tipic slavilor: meschini si mincinosi! Lukashenko=Putin=Milosevici=Stalin.

-1 (1 vot)
Modifică Setările