Europa

articolul anterior articolul urmator

Şeful statului major al armatei din Spania a demisionat în urma acuzaţiilor că a fost vaccinat înaintea grupurilor prioritate de oameni

5
24 Jan 2021 08:38:52
Autor: News.ro
Miguel Angel Villaroya FOTO News.ro
Miguel Angel Villaroya FOTO News.ro

Şeful statului major al armatei din Spania, generalul Miguel Angel Villaroya, a demisionat în urma acuzaţiilor că a fost vaccinat înaintea unor grupuri prioritare de oameni, el fiind una dintre persoanele publice care au provocat indignare din cauza informaţiilor că nu şi-au aşteptat rândul, transmite Reuters.

Ministrul Apărării, Margarita Robles, i-a cerut generalului Villaroya explicaţii, după informaţiile apărute vineri în presă, că a fost vaccinat.

Într-un comunicat referitor la demisie, Ministerul Apărării a indicat, dar nu explicit, că Villaroya a fost vaccinat.

Generalul ”nu a intenţionat să profite de privilegii nejustificare, care au afectat imaginea forţelor armate şi au pus sub semnul întrebării onoarea de general”, potrivit comunicatului.

Villaroya ”a luat deciziile pe care le-a considerat corecte, dar care au afectat imaginea publică a forţelor armate”, mai arată comunicatul.

Generalul nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

La începutul pandemiei, Villaroya a reprezentat armata la briefingurile de presă la care a vorbit despre  modul în care soldaţii fac curăţenie în cămine de bătrâni şi au grijă de rezidenţii vârstnici.

Numărul de cazuri de Covid-19 din Spania a crescut vineri cu 42.885, la 2.499.560. Au fost raportate 400 de morţi, totalul deceselor fiind de 55.441.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

geek-a-contra
24.01.2021, 09:37:18

mi se pare nitzel stupid. membrii statului major al oricarei armate din lume fac parte implicit din grupa prioritarilor. in fapt a prioritarilor intre prioritari, si nici macar nu vorbim despre un grup numeros. fara nici urma de gluma sau misto. in ultima instanta vorbim despre creierul armatei

+2 (2 voturi)
Kongo-Müller
24.01.2021, 10:01:43

Problema asta trebuia rezolvata de oamenii politici dar acestia, din motive politico-populiste, i-au retras sprijinul. Cred ca aceasta demisie este una din protest.

+5 (5 voturi)
gyll
24.01.2021, 09:48:26

A înnebunit individul? La noi era avansat ministru

+10 (10 voturi)
Kongo-Müller
24.01.2021, 10:08:41

Un om de onoare care prefera sa demisioneze decat sa faca jocul oamenilor politici. Armata e buna sa lucreze la caminele de batrani dar la vaccin au altii prioritate, cei care dau "indicatii pretioase" si se tin la distanta de focarele de infectie .

+6 (6 voturi)
Navrapascu Vasile
24.01.2021, 10:34:51

Vaccinul devine un privelegiu care dezbina?! Am ajuns sa vedem si asta...Ce daca situatia va fi mai grava si nu va ajunge vaccin pentru toti? Vad ca companiile care au incurajat lumea,incasind deja banii, acum se dau "cu cur.i la gard " micsorand considerab il volumul de livrari. Nu cumva pentru a ascunde efacacitatea scazuta? ...toata vina o poarta comissarii de la Bruxelle impreuna cu Ursula cea desteapta...

-9 (9 voturi)
Modifică Setările