Europa

articolul anterior articolul urmator

Şi ce dacă vine bebeluşul regal?

5
18 Jul 2013 18:32:54
Mihaela Codreanu
Când vine bebeluşul regal?
Când vine bebeluşul regal?

Regina vrea să plece în vacanţă, englezii îşi dau cu părerea despre soarta viitorului rege, în timp ce se luptă cu canicula, presa s-a săturat să stea pe lângă poarta spitalului, iar Kate ar fi probabil în stare să îi strângă de gât pe toţi (nu i-o fi nici ei uşor pe căldura asta).

Nu am scris până acum depre cel mai aşteptat bebeluş pentru că nu mă afectează cu nimic, mi se pare exagerată toată nebunia asta creată în jurul doamnei ducese, şi m-am cam săturat să văd zilnic în ziare cum englezii îi dau sfaturi viitoarei mămici, cum presa din toată lumea a făcut coadă la spital în aşteptarea breaking news-ului, cum se fac pariuri pe nume, dată de naştere etc (eu chiar mă gândeam că naşte de ziua Franţei).

Dimineaţă când am urcat în metrou, mi-au căzut ochii pe ziarul distribuit gratuit şi am văzut ditamai titlul - Get a bloomin' move on, Kate...one wants to go on holiday - am zis iar?! Dar apoi am văzut declaraţia reginei şi zău că m-a amuzat.

Întrebată dacă îşi doreşte o nepoţică sau un nepot, regina a spus scurt că îi e cam indiferent, ce-o fi numai să vină odată, am şi alte treburi. Evident că o regină nu se exprimă aşa deci a rostit calm - Mi-ar plăcea să sosească odată, plec în vacanţă.

Nici nu a venit pe lume că a şi reuşit s-o supere pe bunică-sa. Să nu poţi tu să pleci la loc cu umbră, pe căldura asta (se pare că e cel mai cald iulie din 2006 încoace), pentru că ţâncul nu mai vine!

Mie mi s-a părut nu doar o dorinţă de a pleca în vacanţă, ci şi una de a termina odată cu nebunia din ultimele săptămâni. S-au făcut pariuri, cum o/îl cheamă? ( o fi fată, că numai astea se lasă aşteptate o veşnicie), supuşii şi-au dat cu părerea despre cine şi cum ar trebui să joace un rol în viaţa moştenitorului, să nu stea prea mult cu Charles şi Camilla, mai degrabă cu bunicii din partea mamei, că ar trebui să meargă la şcoala de stat, sau nu, că ar trebui să aibă un loc de muncă, ca tot omul, şi apoi, când o fi cazul, să fie rege (chiar aşa, când o fi, că rândul e lung şi familia regală a fost binecuvântată cu viaţă lungă, se vede că la sângele albastru şi speranţa de viaţă e mai mare). Ba au apărut chiar şi aplicaţii pentru telefon - the Royal Baby App, jocuri, programe prin care poţi să îţi faci propriul copil regal.

graphic

Put all your money on a girl born on Sunday in the Royal Baby Slot machine gaming appGive your baby a royal makeover in Baby RoyalsRoyal Baby Run allows you to be Prince William and take the baby for a walk on the velvet pillow

(sursa: Daily Mail)

Presa stă de acum de vreo două săptămâni lângă spital şi, cum bine preciza un reporter japonez, e mai plin de americani decât de englezi. Azi am văzut o domniţă prezentatoare, americancă evident, că doar sunt specialişti în a transforma totul în spectacol, ca să nu zic altfel, care croşeta, ceva cu roz, în faţa spitalului. Şi nu pricep toată nebunia asta.

Îi înţeleg pe englezi, pe australieni, pe canadieni, dar cu ce îi afectează pe americani că naşte Kate? Sau pe noi ?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Sacha Durand
18.07.2013, 21:50:06

Nu ne afecteaza cu NIMIC ! E doar o isterie...ca lumea de rand sa uite ca e CRIZA(ptr. unii!!!)...si nu pentru ceilalti...tinuti de "rangul" lor ...sa nu plece in vacanta ! Vacanta au de cand s-au nascut...acesti profitori,doar numi "locul" le pune o mica problema..Locul vilegiaturii,ma inteleg....

+2 (4 voturi)
Menumorut
19.07.2013, 00:37:46

Ma bucur ca te intelegi..doar tu si recunosti asta..Eu nu am inteles nimkc din comentul tau...decat ca ti se rupe de bebelusul regal...Moi aussi...

0 (2 voturi)
radu bradeanu
19.07.2013, 01:17:55

Corect,ce atata tam-tam de parca s-ar naste un al doilea Einstein,lucru cu adevarat folositor si util intregii omeniri.Dar in general intr-o lume preponderent lipsita de cultura si valori serioase este normala reactia asta „tabloida„.

0 (2 voturi)
Sacha Durand
20.07.2013, 00:36:18

A spune : je m'entends...inseamna cu totul altceva decat vrei sa insinuezi AICI ! Nu e vorba de propria-mi persoana...E doar o expresie uzuala...cu subtilitati...pe care nu le puteai intelege !

0 (2 voturi)
C N
24.07.2013, 10:44:12

Stilul sictirit si profund autohton in care este scris articolul nu face decat sa ma scoata din sarite.Uitati-va pana nu mai puteti la mahalaua de la noi.la subiectele elitiste despre hotii din functiile publice ,despre cfr,despre corupti,despre ce prost sunt platiti aia de la stat,etc.Si enjoy.

+1 (1 vot)
Modifică Setările