Europa

articolul anterior articolul urmator

Ţările UE, favorabile unui grup de lucru pentru un mecanism UE de monitorizare a statului de drept

5
19 Mar 2019 20:13:13
Autor: George-Andrei Cristescu
Didier Reynders, ministrul de Externe al Belgiei, a vorbit marţi despre dorinţa mai multor ţări din UE de a construi un mecanism care să supravegheze situaţia democraţiei
Didier Reynders, ministrul de Externe al Belgiei, a vorbit marţi despre dorinţa mai multor ţări din UE de a construi un mecanism care să supravegheze situaţia democraţiei

Marţi, peste 20 de ţări membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat acordul în ce priveşte înfiinţarea unui grup de lucru care să dezbată posibilitatea instituirii unui mecanism al Uniunii Europene care să monitorizeze starea statului de drept, o iniţiativă care ar putea viza direct România, Ungaria şi Polonia.

Ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, a declarat astăzi, potrivit Reuters, că cele mai multe ţări UE au fost de acord cu propunerea de înfiinţare a unui grup de lucru care să analizeze, înainte de toate, constituirea unui mecanism al Uniunii Europene de supraveghere a statului de drept, a stării democraţiei şi a principiilor fundamentale comunitare. Acesta a propus proiectul împreună cu Michael Roth, ministrul german al Afacerilor Europene. 

„Există o foarte largă majoritate a statelor membre - peste 20 - care sunt de acord cu principiile propuse deja în urmă cu trei ani în Consiliul UE“, a explicat Reynders.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

mitru mitru
19.03.2019, 20:46:13

e ca la noi ... cand e ceva de nerezolvat - se creeaza o comisie !

+1 (1 vot)
ANDREI STAHANOV
19.03.2019, 21:30:21

Interesant ! Dar ca de obicei, abordarea e perversă şi falsă din faşă pentru că statul de drept se bazează pe democraţie care (încă) înseamnă că dorinţa majorităţii liber exprimată prin vot e sfântă şi devine lege pt. aleşii din cavoul marxist al UE. NU invers ! Apoi nimeni nu ne spune cine monitorizează derapajele profund antieuropene şi profund antidemocratice ale “liderilor” şi Komisarilor Komisiei nealese democratic de popoarele Europei, care pe zi ce trece încalcă tot mai flagrant şi abuziv voinţa naţiunilor europene… P.S. Iniţiatorul german al “monitorizării” celor ce nu consideră că statul de drept trebuie să primească OBLIGATORIU şi NECONDIŢIONAT migranţii, ori să accepte distrugerea propriilor naţiuni şi a culturii aferente, genderismul şi sexul anal“natural, sigur şi sănătos”, domnul ministru de orientare marxistă Michael Roth este căsătorit din 2012 chiar şi la biserică cu …domnul Michael Kloeppner.

+3 (3 voturi)
Online Socrates
19.03.2019, 22:59:54

paradoxal, toate cele trei tari pomenite au ceva in comun cu Stalin. Stalin a dat Danzigul (si altele) german Poloniei (actualul Gdansk) iar României i-a dat Ardealul, pedepsindu-i astfel pe unguri pentru faptele lor.

0 (2 voturi)
muntean george
20.03.2019, 00:04:56

Statul de "drept" german sau belgian inseamna haituirea non stop a germanilor sau belgienilor cind protesteaza impotriva invaziei islamice teroriste care continua in UE.Supravegherea internetului,arestari arbitrare pt.asa zisele "delicte de islamofobie,neo nazism,rasism antisemitism..."libertatea de expresie abolita pentru albii crestini europeni...Astea le vor impuse si in Polonia,Ungaria,Romania,Slovacia sau rep.Ceha.

+2 (2 voturi)
Ioan Dumitrescu
20.03.2019, 09:37:48

Le vor fi impuse daca sint timpiti si voteaza aiurea! Trebuie votata DREAPTA daca vrem sa scapam!

+1 (1 vot)