Europa

articolul anterior

A fost lansat postul Ukraine Today. Gata cu propaganda în exclusivitate a postului Russia Today

6
24 Aug 2014 23:05:56
Bodnăraş George

Astăzi, 24 august, când Ucraina sărbătoreşte 23 de ani de la proclamarea Independenţei a fost lasnat şi primul post de televiziune în engleză „Ukraine Today". El va emite emisiuni şi ştiri pentru străinătate şi este un fel de antipod al postului „Russia Today" - sursă media pentru desfăşurarea propagandei putuniste.

Postul de televiziune  „Ukraine Today"  are drept scop informarea corectă şi echilibrată în limba engleză despre situaţia reală din ţară şi poate să devină o sursă importantă de informaţii pentru jurnaliştii şi mass-media din străinătate. Or, din cauza lipsei unei asemena surse media ucrainene, postul rusesc de televiziune Russia Today propaga informaţii false despre Euromaidan şi contină să dezinformeze comunitatea internaţională pe marginea evenimentelor tragice din estul Ucrainei, realizând scopurile Kremlinului. 

Trustul „1+1 media" este printre cele trei mai mari trusturi media din ţară: „StarLightMedia", „Inter Media Group" şi „1+1 media". Proprietar este oligarhului ucrainean, guvernatorul actual al regiunii Dnipropetrovsk, Igor Kolomoiski - cel mai important acţionar al PrivatBank (cea mai mare instiţutie bancară din Ucraina), acţionar şi membru în board-ul Ukrnafta (cea mai importantă companie de petrol şi gaze naturale din această ţară).

Kolomoiski a devenit mogul media după ce în 2010 a cumpărat posturile de televiziune din Ucraina, Studio 1+1 şi Kino de la Central European Media Enterprises (CME), pentru suma de 300 milioane dolari. În 2014 Trustul "1+1 media" constituie posturile de televiziune "1+1", "2+2", "ТЕТ", "PLUSPLUS", "1+1 International", proiectele "TSN.ua", "UNIAN" (Agenţie de ştiri şi post tv), "Ukraine Today", "Glavred.info", portalurile "Telekritika" şi "Dusia", precum şi departamentul "1+1 production".

La 21 iunie 2014 Rusia l-a dat pe Kolomoiski în căutare internaţională, informează ChernivtsiNews. Comitetul de anchetă din Federaţia Rusă l-a dat pe Ministrul de interne al Ucrainei Arsen Avakov şi pe Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk Igor Kolomoiski în căutare internaţională în cazul penal de "utilizarea а mijloacelor interzise şi metodelor de război, omor deosebit de grav, obstrucţie de activităţi profesionale ale jurnaliştilor (ruşi)". 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Remus Octavian Mocanu
25.08.2014, 12:25:09

Cine naiba si cati o sa asculte UT? Mai putini decat cei care asculta RT. Unei tari neviabile dpdv economic,totce- mai trebuia era un alt post tv de finantat, si o armata de finantat, a carei sarcina e sa rada de pe fatza pamantului inima industriala a tarii. Asta cu finantarea unui post tv de propaganda ptr.ca asa ceva poseda si Rusia, e ca-n bancul cu ardeleanul si usa de la Mercedes: Rusia e o amenintare ptr. state-mortaciuni precum Ucraina sau Roms ania nu ptr. ca e tare la propaganda, ci ptr.ca e un stat viabil, care nu traieste doar din mila Occidentului.

0 (2 voturi)
Brain Surgeon
26.08.2014, 05:46:03

Cu ce bani ? Cine finanteaza acest post cand mai jos pe pagina alt articol ne spune ca Ukraina intra in faliment ? Sa-si fi facut pomana americanii ?

Traian Lalescu
27.08.2014, 01:42:39

Sancta simplicitas ! e rasponsul potrivit pentru acest articol.

Utilizator Adevărul
27.08.2014, 01:45:48

Comentariu considerat abuziv.

Kiraly Attila
27.08.2014, 19:53:08

un nou post al propagandei mincinoase pro-americane,al ideologiei fasciste ucrainene,un nou UPA !!!

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările