Europa

articolul anterior articolul urmator

Acord comun Finlanda-Suedia în vederea achiziţiei armelor de foc portabile şi armelor antitanc

2
18 May 2022 21:07:36
Autor: News.ro

Finlanda şi Suedia vor semna un acord comun cu privire la achiziţia armelor de foc portabile şi armelor antitanc, a anunţat, miercuri, ministerul finlandez al Apărării, Antti Kaikkonen, în contextul în care cele două naţiuni nordice şi-au prezentat cererile de aderare la NATO, relatează Reuters.

Cele două state nordice îşi vor intensifica cooperarea în ceea ce priveşte achiziţiile în domeniul apărării prin aderarea Finlandei la un acord de achiziţie de arme antitanc de la producătorul suedez de arme Saab Dynamics, o subsidiară a Saab, se precizează în comunicatul Ministerului finlandez al Apărării.

Kaikkonen, a autorizat, de asemenea, pregătirile pentru achiziţia comună de arme uşoare de foc, inclusiv mitraliere, carabine şi arme pentru protecţie personală.

Invazia Rusiei în Ucraina a determinat Finlanda şi Suedia să solicite aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, susţine comunicatul.

Acordul cu privire la arme antitanc permite achiziţionarea de rachete, puşti fără recul, muniţie şi alte echipamente conexe, mai precizează ministerul finlandez, adăugând că achiziţiile aşteaptă decizii de investiţii separate.

”Achiziţiile comune posibile prin titlurile executorii vor îmbunătăţi disponibilitatea echipamentelor critice de apărare în Finlanda şi Suedia, deoarece ţările vor putea opera prin acelaşi acord comercial”, se arată în comunicatul ministerului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

DAC120
18.05.2022, 21:37:03

Iaca cum atacarea Ucrainei a avut un efect exact invers scontat de către Kremlin! Strategi mari rușii ăștia, nu gluma! De unde rușii doreau sa limiteze avansul NATO, iaca ca de fapt, se întâmplă exact invers, NATO se va mari prin acceptarea Suediei și Finlandei! La fel se va întâmplă și cu UE, curând. Puitin nici știi, cât de mic începi sa fii!

+2 (2 voturi)
Ioda
18.05.2022, 23:13:38

Rusia lui Putin va fi un dezastru pt omenire. Au mai aparut in istorie personare care au ranjit la un moment dat a victorie dar au terminat prin a-si distruge propriul popor si tara. Forta lui Putin sta in clica din jurul lui care au acumulat averi incomensurabile , averi cu care nu au unde fugi , asa ca cel mai bun mod de a si le pazi este in propira tara, cu armata proprie, sub pretextul ca le este amenintat "interesul national". comuna_primitiva.ru

+2 (2 voturi)
Modifică Setările