Europa

articolul anterior articolul urmator

Acte de vandalism la o şcoală evreiască din Copenhaga: pe clădire au fost scrise mesaje pro-Palestina

2
22 Aug 2014 17:58:51
Autor: Mediafax

Geamurile unei şcoli evreieşti din Copenhaga au fost sparte de persoane rămase neidentificate, iar pe zidurile instituţiei de învăţământ au fost inscripţionate mesaje antisemite referitoare la conflictul din Fâşia Gaza, relatează AFP.

„Pe ziduri au fost scrise mesaje cu caracter politic, dar nu ştim a cui este responsabilitatea”, a declarat Jan Hansen, directorul Şcolii Carolineskolen.

Pe zidurile instituţiei de învăţământ au fost scrise mesajele „Nu este pace în Gaza” şi „Nu este pace pentru porcii sionişti”.

„Unii părinţi au refuzat să îşi aducă la şcoală copiii astăzi, iar alţi elevi sunt trişti şi puţin speriaţi”, a precizat directorul.

Înfiinţată în anul 1805, şcoala, care include şi o grădiniţă, se prezintă ca fiind a doua cea mai veche instituţie educaţională evreiască din lume care încă îşi desfăşoară activitatea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Stan C Vasile
22.08.2014, 18:53:24

Este doar inceputul.

-1 (1 vot)
Danila Pietreanu
25.08.2014, 12:28:47

lui S.C.V nu este inceputul ci este continuarea ca doar antisemitismul nu a incetat niciodata . au fost perioade cand antisemitismul era minor , era putin "adormit" acum se trezeste din nou . poate ca e inceputul unei perioade in care antisemitismul sa trezit in lume , in general , si in europa in special si probabil ca la asta te-ai referit cand ai scris "este doar inceputul". Danila Pietreanu

Modifică Setările