Europa

articolul anterior articolul urmator

Actele româneşti sunt preferate de reţelele care falsifică documente pentru refugiaţii din Grecia

4
28 Feb 2016 19:00:00
Autor: Viorica Marin
Mii de refugiaţi din zonele de conflict fac orice pentru a ajunge în Occident
Mii de refugiaţi din zonele de conflict fac orice pentru a ajunge în Occident

Reţelele de falsificare de documente pentru refugiaţii ajunşi în Grecia preferă să copieze acte româneşti sau italiene, pentru că au mai puţine elemente de securitate, relatează RTL Belgia, preluată de news.ro.

 
 Jurnaliştii belgieni s-au infiltrat într-o reţea de falsificare de documente, vândute apoi refugiaţilor pe străzile din Atena.
 
Actele false sunt la mare căutare în această perioadă, după ce mai multe ţări balcanice, inclusiv Macedonia, au decis să nu mai permită accesul refugiaţilor fără documente de identitate.
 
“Cărţile de identitate italiene sau cărţile de identitate româneşti dispun de mai puţine măsuri de securitate” decât actele emise de alte ţări, explică un poliţist grec, care analizează paşapoarte false obţinute de la traficanţi de pe străzile Atenei.
 
Documentele se vând la colţ de stradă în capitala elenă sau chiar în mici magazine, pe sub mână. Falsurile mai puţin reuşite şi la care ţara de origine nu poate fi aleasă costă circa 300 de euro.
 
Există, însă, şi paşapoarte la care codul de bare de autentic, deci poate fi scanat fără probleme la orice punct de trecere a frontierei, şi la care cipul a fost schimbat, astfel încât amprentele şi fotografia înregistrate să corespundă cumpărătorului. Acestea pot ajunge şi la 5.000 de euro.
 
Membrii uneia dintre bandele abordate de reporterii belgieni produc între 100 şi 200 de paşapoarte false pe săptămână, în funcţie de comenzi. Ei oferă inclusiv pachete complete de documente pentru Germania, ce conţin paşaport, permis de conducere şi carte de identitate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Alfa Omega
28.02.2016, 19:06:43

Da dar limba romana sau italiana nu o stiu si nici nu pot sa o invete asa ca falsul prea mult nu tine !

+2 (2 voturi)
Mihai Alex
28.02.2016, 19:36:08

Ca asta? https://www.youtube.com/watch?v=zgv6nJiDmiMb :)))

+1 (1 vot)
muntean george
28.02.2016, 19:20:30

Asta arata clar ce a ajuns Grecia,din vina lor,sa nu dea vina pe altii.O cloaca de primit salbatici.

+1 (1 vot)
arogantu
28.02.2016, 20:50:50

Iar serviciile se informații și securitate grecești dansează și mănâncă tzatziki urlând ca Germania vrea sa îngenuncheze Grecia datorita faptului ca greci au inventat democrația...

-1 (1 vot)
Modifică Setările