articolul anterior articolul urmator

Talpeş, despre conflictul din Ucraina: „Putin mi-a spus: «Domnule Talpeş, noi nu acceptăm ideea că ruşii nu au aceleaşi drepturi ca ceilalţi»“

44
23 Jan 2015 13:43:47
Autor: Sebastian Zachmann
Ioan Talpeş, în studioul Adevarul Live Foto: Eduard Enea
Ioan Talpeş, în studioul Adevarul Live Foto: Eduard Enea

44 Comentarii

gyll
23.01.2015, 17:27:49

Auzi la el,cică ar fi o greseală ca ukrainienii sa riposteze împotriva acelui ''ajutor frățesc'' Nu se dezminte. Apropoo,cica;;am discutat prietenește cu Putin. Pai nu? Prieten la prieten trage ca și musca la ....at.

0 (12 voturi)
AnonAdevar
23.01.2015, 17:38:21

Ha ha ha !!! Unde au disparut cei pro EU , pro Rusia , pro US , pro NATO ? Este mult mai important sa ne curatam propria gradina, casa Romania ;) Cred si eu dupa fraza asta "Trebuie să înţelegem că tot ce s-a întâmplat cu petrolul după 2003 a fost o înţelegere între Est şi Vest, între Rusia şi SUA"

-2 (6 voturi)
Panait M
23.01.2015, 17:57:29

Ăia pro-UE și pro-Nato n-au de ce să comenteze textele unui nene comunist, pdsr-ist, iubitor de ruși, „prieten” de-a lui Putin, doar se bucură că astfel de creaturi nu mai sunt la putere în România o dată cu aderarea la UE și NATO, deci că a început curățenia în propria grădină.

+3 (7 voturi)
AnonAdevar
23.01.2015, 17:42:06

Toti isi vad de ale lor si de ale altora . Noi in schimb am inceput sa privim numai la ale altora ignorand propria casa Romania. Nu tot ce vezi , auzi , citesti etc este adevarat.

0 (8 voturi)
groaznix
23.01.2015, 17:57:48

din pacate talpes nu poate fi luat in serios, a ramas cu reflexe dobandite in etapa sovietica. Spune ca "...Există mulţi oameni în Ucraina care cred că apropierea Ucrainei de UE a fost făcută forţat şi că aceasta nu reprezintă şi opţiunile populaţiei de origine rusă..." Din pacate intotdeauna o sa existe o minoritate, acordul 100% imposibil, indiferent de criteriu, asa ca fraza lui talpes e o banalitate oarecare. In final "parerea unora in ucraina" trebuie totusi luata in spirit democratic. Trebuie analizata, oamenii aia linistiti (si deconectati mai intai de la propaganda ruseasca), dupa care continuat ce trebuie facut. Mai departe, apologetica la adresa lui putin e evidenta. "noi nu acceptam ca populatia rusa nu are aceleasi drepturi ca ceilalti"??? Pai inteleg ca asta e textul lui putin, studiat si varsat pe toate canalele disponibile, dar nu cred ca totusi toti om fi fraierii lui putin sau talpes. Interesele guvernului rus (diferite de interesele rusilor!) sunt clare: ucraina nu poate fi lasata sa se apropie de ue sau nato, si de asemenea nu poate avea un guvern democratic. Pai cum ar fi ca ucrainienii sa inceapa in 5-10 ani sa o duca mai bine ca rusii? Ar da idei rusilor... Pe langa frica de o revolutie in rusia, mai sunt niste interese colaterale ale rusilor care i-au impins la miscarea in ucraina, printre care enumar: interesul in crimeea si deschiderea la marea neagra, destabilizarea pe toate caile posibile ale tuturor vecinilor (care devin manipulabili), impinsul sulei in coasta NATO (chestie cu doua taisuri), si, de ce nu, incercat armata in niste conflicte pe bune (doar n-o sa o faca in rusia!). Sa vedem cat ii tine, occidentul a mai trecut prin asta o data, si i-a lasat pe rusi sa se autodistruga economic. E o probabilitate serioasa sa se intample din nou, daca pretul petrolului si sanctiunile isi continua cursul.

-2 (10 voturi)