Europa

articolul anterior articolul urmator

Adolescenţii din Marea Britanie pot decide singuri dacă vor să se vaccineze anti-Covid. Cercetător român la Oxford: Foarte mulţi au venit neînsoţiţi

5
21 Sep 2021 15:33:39
Autor: Cristina Morozan
66,7% din populaţia Marii Brritanii a fost vaccinată cu schemă completă  FOTO Shutterstock
66,7% din populaţia Marii Brritanii a fost vaccinată cu schemă completă  FOTO Shutterstock

Guvernul Marii Britanii a decis, pentru a încuraja vaccinarea în rândul tinerilor, să permită adolescenţilor cu vârsta începând de la 16 ani să aleagă singuri dacă vor să se vaccineze sau nu, fără să aibă nevoie de acordul părinţilor. Iar copiilor începând de la 12 ani li se permite să ia şi ei o astfel de decizie dacă arată că înţeleg ce înseamnă imunizarea.

Această posibilitate vine după ce autorităţile s-au lovit de multe ori de opoziţia părinţilor, mare parte din ei participând la protestele anti-vaccinare care au avut loc în ultimele luni, 

Imunologul Ştefan Dascălu, cercetător la Universitatea Oxford, a explicat că decizia a fost luată în baza unui precedent, deoarece într-un proces din anii '80 s-a hotărât ca tinerii care pot demonstra că înţeleg un act medical, să poată lua o decizie cu privire la el. 
 
"Legat de vaccinarea tinerilor şi făcând parte din primul centru de vaccinare din Oxford dedicat tinerilor peste 16 ani, la clinica de aici au venit şi foarte mulţi neînsoţiţi de părinţi, tocmai pe această abilitate de a obţine vaccinul fără consimţământul părinţilor. Sunt şi mulţi care vin cu părinţii, sunt şi afecţiuni medicale care necesită prezenţa lor. 

Şi pentru adulţi, în Marea Britanie, vaccinarea a mers pe încredere. Dacă cineva a vrut să se vaccineze, i-a fost uşor să o facă, nu sunt necesare nici dovada vârstei sau a domiciliului, nici numărul de înregistrare la sistemul de sănătate", a spus Ştefan Dascălu.

Hotărârea vine şi pe fondul creşterii cazurilor de Covid cu varianta Delta. 

În Marea Britanie, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 35.000 de cazuri noi de îmbolnăvire şi 49 de decese, care comparativ cu România, potrivit specialistului, e evident că aceste vaccinuri funcţionează şi sunt eficiente contra variantei Delta, care este mai agresivă.

Până acum, 66,7% din populaţie a fost vaccinată cu schemă completă. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

cypros.
21.09.2021, 16:04:59

Vai de capul lor de spalati pe creier cu Uk -ul lor cu tot acolo .Mancatorii de cartofi cu peste in ulei Se dozeaza pe capete fara sa realizeze mai tarziu consecintele si efectele negative ale acestui vaccin experimental . Cred ca se duce si salahorul care spala toalete si closete la Londra de Cloudvick acolo chiar daca nu este frustratul ala ,,adolescent ,,

-10 (12 voturi)
Dunning-Kruger
21.09.2021, 16:08:48

"Se dozeaza pe capete fara sa realizeze mai tarziu consecintele si efectele negative ale acestui vaccin experimental" Nu este experimental. Si care sunt consecintele si efectele negative?

+9 (11 voturi)
cypros.
21.09.2021, 16:29:10

Informeaza-te singur cauta etc nu astepta sa iti dau eu mur in gura vaccinatule . Este plin Occidentul de idioti spalati pe creier si Romania nu face exceptie . Lasa ca urmeaza sa ai in tine si a 3- a , 4 -a , 5-a , 6-a pana la a -7a sa te saturi .

-10 (12 voturi)
Dunning-Kruger
21.09.2021, 16:43:26

"Este plin Occidentul de idioti spalati pe creier si Romania nu face exceptie" De acord. Ii identifici dupa credinte: pamantul plat, chemtrails, anti-vaccin, negarea aselenizarii, negarea Holocaustului, teorii despre 9/11, teorii despre depopulare, vindecarea cu cristale, homeopatie, vindecarea cu rugaciune, etc...

+9 (11 voturi)
cypros.
21.09.2021, 17:16:59

esti idiot cu flacari

-10 (12 voturi)
Modifică Setările