Europa

articolul anterior articolul urmator

Afacerista americană a lui Boris Johnson e supărată că premierul a refuzat să mai discute cu ea după ce a ajuns la Downing Street

1
19 Nov 2019 13:26:11
Autor: Ştefana Radu
Jennifer Arcuri si Boris Johnson FOTO AFP
Jennifer Arcuri si Boris Johnson FOTO AFP

Jennifer Arcuri, afacerista americană aflată în centrul unei controverse legate de faptul că Boris Johnson nu a declarat un potenţial conflict de interese atunci când era primar al Londrei, a afirmat că a păstrat „secretele” prim-ministrului şi l-a acuzat de faptul că a refuzat să mai discute cu ea de când a ajuns la Downing Street.

Arcuri a apărut la mai multe posturi britanice de televiziune, vorbind la BBC şi ITV, luni.

Ea a declarat pentru BBC că-l cunoaşte pe Johnson de „aproape 10 ani”, adăugând: „Nu trebuia să mă ignore, putea să fie un apel telefonic de 30 de secunde, doar ca să-mi spună că recunoaşte faptul că el, în timp ce este prim-ministru, mă aruncă la lupi - şi asta mi se pare foarte tulburător”.

Natura personală sau de afaceri a relaţiei lui Johnson cu Arcuri a fost îndelung comentată încă de când au apărut informaţii potrivit cărora companiei ei a primit zeci de mii de lire din finanţare publică, atunci când Johnson a fost primar între 2008 şi 2016.

Johnson este acuzat că nu a declarat relaţia dintre el şi Mercuri. Premierul neagă că ar fi comis vreo ilegalitate, declarând pentru BBC, în septembrie, că „nu a existat niciun interes de declarat”. El a mai sugerat că totul a fost făcut „în întregime aşa cum trebuie”.

În interviul său pentru BBC, Arcuri a fost de acord cu Johnson, privind faptul că nu a existat „niciun interes” de declarat. „Nu mi-a făcut nicio favoare”, a afirmat ea.

Afacerista a refuzat că prezinte explicit relaţia dintre ei sau să confirme dacă era romantică sau sexuală. Însă ea a declarat pentru ITV : „Atunci când informaţia a apărut, jumătate dintre cei care m-au contactat mi-au spus să neg cateogoric. Cealaltă mi-a spus să recunosc relaţia”.

Mercuri a adăugat la BBC: „Vă asigur că a fost doar intenţie sexuală, Johnson era foarte intrigat de energia ea, de capacitatea mea de a rezolva lucruri”.

CNN a contactat Downing Street şi Partidul Conservator pentru a comenta pe marginea acestui subiect. Într-un comunicat trimis BBC, partidul a transmis că orice acuzaţii de lipsă de corectitudine la adresa prim-ministrului sunt „neadevărate şi nefondate”.

Primăria Londrei investighează relaţia Arcuri-Johnson şi Oficiul Independent pentru Conduita din Poliţie analizează dacă Johnson ar trebui să fie investigat pentru abateri de natură penală. Luna trecută, o anchetă a guvernului a decis că bursa de 100.000 de lire sterline acordată companiei lui Arcuri este „corectă”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sorin Barbu
19.11.2019, 14:57:03

Nație de bețivi rasişti .

0 (2 voturi)
Modifică Setările